08 Nisan 2008 00:00

Kartal’da imara aykırı otel

E-5 yolunun üstündeki Kartal köprüsünün yanında bulunan 5 yıldızlı otel olarak yapılan inşaatın, İmar Kanunu’na ve ruhsata aykırı olarak yapıldığı iddia edildi. CHP’li Kartal Belediye Meclis üyesi İbrahim Doğan, E-5 yolunun üstündeki 5 yıldızlı otelin yasalara aykırı ve kaçak olduğunu ifade etti.

Paylaş

E-5 yolunun üstündeki Kartal köprüsünün yanında bulunan 5 yıldızlı otel olarak yapılan inşaatın, İmar Kanunu’na ve ruhsata aykırı olarak yapıldığı iddia edildi. CHP’li Kartal Belediye Meclis üyesi İbrahim Doğan, E-5 yolunun üstündeki 5 yıldızlı otelin yasalara aykırı ve kaçak olduğunu ifade etti. Kartal Belediyesi’nde plan tadilatı yapılarak, inşaatın yasallaştırılmaya çalışıldığını söyleyen Doğan, “Kaçak yapılar keyfi olarak, yasalara aykırı biçimde yapılıyor. Ardından da özel muameleyle yasallaştırılıyor. Plan tadilatı yapılsa bile bu binanın kaçak durumu İmar Kanunu’nun 35. maddesine göre devam edecektir” dedi.
Meclis gündemine taşındı
Doğan, olayı sözlü soru önergesiyle meclis gündemine getirdiğini ancak, şu ana kadar kendisine herhangi bir cevap verilmediğini söyledi. Doğan önergesinde, “Kartal G-22 a 10-d4 a pafta, 2349 ada, eski 46, yeni 342-343 sayılı parsellerde yapılan binanın, ruhsat ve eklerine aykırı olması nedeniyle, birkaç yıl önce belediye tarafından mühürlenerek tatil edildiğini, inşaat, 2007 yılının ortalarında yasalara ve imar kanununa aykırı olarak bölgeye nazaran hem fazla kat verildiğini hem de yoğunluğunun artırıldığını” ifade etti.
Aykırı bulunmasına rağmen Meclis’ten geçti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Planlama Müdürlüğü tarafından otelin yasalara ve İmar Kanunu’na aykırı bulunduğunu ifade eden Doğan, Planlama Müdürlüğü’ne rağmen planın yasalara aykırı bir şekilde meclisten geçtiğini aktardı. Otelin bitme noktasına geldiğini aktaran Doğan, ilgili kurum ve kuruluşları göreve çağırarak, yasal işlem yapılmasını talep etti.
Kartal Belediyesi ise, “Kartal Güney İmar Planı onayı ile ruhsatlandırılarak inşaata başlanmıştır. Ancak daha sonra ilgililerin bodrum katlarla ilgili talebi üzerine yapmış oldukları itirazlardan dolayı kitle imar durumu ile 53.50 yükseklik verilmiştir. Söz konusu inşaatın, verilen plan şartlarına uygun olarak yapımı devam etmektedir” açıklamasında bulundu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

KENTTEN GELEN

SONRAKİ HABER

Atalar’a sahne açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...