09 Nisan 2008 00:00

Patti Smith ve Rolling Stones festival sahnesinde

27. İstanbul Uluslararası Film Festivali NTV Belgesel Kuşağı kapsamında Rolling Stones ve Patti Smith belgeselleri bugün izleyiciyle buluşacak.

Paylaş

27. İstanbul Uluslararası Film Festivali NTV Belgesel Kuşağı kapsamında Rolling Stones ve Patti Smith belgeselleri bugün izleyiciyle buluşacak. Anlatıcılığını bizzat Patti Smith’in üstlendiği Dream of Life isimli film, punk’ın anası olarak bilinen bu kült rock’çının hayat felsefesine ve sanatına sert bir dalış yapıyor. Film, maneviyat, tarih ve kendini ifade etme temalarında dolaşarak efsanevi sanatçının portresini çiziyor. Biz de, çok çeşitli yetenekleri olan bu kendine özgü sanatçının peşinde, sohbetleri, sahne performansları, şarkı sözleri, röportajları, yağlıboya tabloları ve fotoğraflarıyla dolu, on bir yılı aşan, ülkelerarası bir yolculuğa çıkıyoruz. “O bir rock yıldızı, bir şair, bir sanatçı, bir anne ve bir eylemci. O bir halk kahramanı,” diyor yönetmen Steven Sebring ve ekliyor: “Pek çok trajedi yaşadı ve hepsinin üstesinden geldi. Onun gibi bir başkasının var olabileceğini hiç sanmıyorum.” Dream Of Live bugün saat.11.00’de, 11 Nisan Cuma ve 13 Nisan Pazar saat. 19.00’da Beyoğlu Sinemasında sinemaseverlerle buluşacak. Bugün Emek sinemasında saat. 19.00’da gösterilecek olan “Shine A Light” ise Martin Scorsese’nin 2006’da New York’taki çektiği Rolling Stones filmi.
Kameranın arkasında ise benzersiz görüntü yönetmenleri var: Konser görüntüleri, sahne arkası, arşiv filmleri ve Stones’la yapılmış röportajlar grubun kariyerini gözler önüne seriyor. Ayrıca bu gecesi The Counterfeit Stones ile “Yalandan” Rolling Stones partisi ise yine Babylon’da. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Müjdat Gezen’den sansüre tepki

SONRAKİ HABER

Kürt tarihçi Cemşid Bender hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...