09 Nisan 2008 00:00

Sendikacılardan Başıbüyük ziyareti

43 gündür evlerinin yıkılmasına karşı mücadelelerini sürdüren Başıbüyük Mahallesi halkı dün kendilerini ziyarete gelen sendikacıları ağırladı.

Paylaş

43 gündür evlerinin yıkılmasına karşı mücadelelerini sürdüren Başıbüyük Mahallesi halkı dün kendilerini ziyarete gelen sendikacıları ağırladı. Yıkımları protesto etmek için giydikleri kefenlerle sendikacıları karşılayan Başıbüyük halkı, “Bu kefenleri bize AKP giydirdi, evlerimizi başımıza yıkıp bizi diri diri toprağa gömmek istiyorlar ama biz gerekirse Başıbüyük için ölmeye hazırız “ dediler. Başıbüyüklü kadınların, “Başıbüyük bizimdir, bizim kalacak” sloganına alkışlarıyla destek veren sendikacılar, mahalle halkıyla tek tek tokalaştılar.
Sizin için buradayız
“Başıbüyük halkı yalnız değildir” diyerek sendikalar adına yaptığı konuşmasına başlayan Haber-iş 1 No’lu Şube Başkanı Levent Dokuyucu, nüfusu 40 bine yaklaşan mahallenin kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde pek çok emekçi mahallesi gibi yıkılmak istendiğini, rantsal dönüşüm anlamına gelen bu uygulamanın, AKP’nin iktidar olduğu ilk günden bu yana şiddetini artırarak sürdürdüğünü söyledi. Emekçilerin en son 6 Nisan’da ülkenin ve çocuklarının geleceğine sahip çıkmak için alanlarda olduğunu, SSGSS ‘ye karşı mücadele eden insanların mücadelesinin Başıbüyük halkının birlik ve beraberlik içinde verdiği mücadele gibi devam ettiğini vurgulayan Dokuyucu, “Biz haftalardır eğitim hakkı engellenen çocuklarımıza sahip çıkmak için buradayız. Her gün çatısı başına yıkılma korkusu ile yaşayan analarımız ve kardeşlerimiz için buradayız, biber gazlarıyla yaşamları zindan edilen Başıbüyüklüler için buradayız” dedi.
Öğretmenler yanınızda
“Hükümet istifa” sloganları arasında konuşan Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Nebat Bukrek ise, “Bu haklı kavganızda çocuklarınızın öğretmenleri olarak yanınızdayız. Diyozuz ki AKP Hükümeti IMF’den aldığı destekle eğitimi paralı hale getirmek istiyor, yetmedi sağlığı paralı hale getirmek istiyor, yetmedi bizi mezarda emekli yapmak istiyorlar, yetmiyor bir de evlerimizi başımıza yıkmaya çalışıyorlar” dedi.
AKP’nin gözleri görmeyen kulakları duymayan bir belediyecilik anlayışıyla Başıbüyük halkının taleplerini yok saydığını söyleyen Kıraç Belediye Meclis Üyesi Seyit Aslan AKP’ye seslenerek “Eğer yıkacaksınız önce Kemal Unakıtan’ın villalarını yıkın, önce gidin Dolmabahçe’de 50 kat olarak kaçak yapılan o büyük oteli yıkın, Acarkenti yıkın” dedi. Yıkımların IMF talimatıyla yapıldığının altını çizen Seyit Aslan, “Burada halk var, burada emekçiler var, bizim gövdemizi çiğnemeden buraya asla giremeyecekler” diyerek sözlerini bitirdi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Roman Günü’nde yıkım

SONRAKİ HABER

Verem yeniden hortluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...