09 Nisan 2008 00:00

Demokrasi Platformu çekildi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bugün görüşecek olan Diyarbakır heyeti içinde yer alan Demokrasi Platformu üyesi kurumlar...

Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bugün görüşecek olan Diyarbakır heyeti içinde yer alan Demokrasi Platformu üyesi kurumlar, hazırlanan ortak metinde Kürt sorununun siyasi çözümü için gerekli taleplerinin yer almadığı ve görüşülecek kurumlarda seçici olunduğu gerekçesi ile Gül ile görüşmeme kararı alarak heyetten çekildiklerini belirtiler.
İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi’nde bir araya gelen Demokrasi Platformu üyesi kurumlar adına konuşan Platform Dönem Sözcüsü Ali Öncü, Kürt sorununun siyasi karakterde bir sorun olduğu ve çözümünün de siyasi olduğunun bilinmesi gerektiğini belirterek, Diyarbakır’ın en büyük ve nitel sivil yapısı olan Diyarbakır Demokrasi Platformu olarak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile gerçekleşecek olan görüşmede sunulacak yazılı görüş ve öneriler ile yapılacak konuşmalar hiçbir biçimde platformu bağlamaz ve Diyarbakır’ın ortak sesi ya da talepleri olarak değerlendirilemez” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ROJEV

SONRAKİ HABER

Başbakan’a Diyarbakır heyetinden rapor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...