09 Nisan 2008 00:00

Erdoğan sorumluluğu siyasete attı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kapatma davasının olumsuz sonuçlarını millete ödetmeme kararı aldıklarını belirterek muhalefete mesaj verdi; “Siyasetin sorun çözme kapasitesi ölçülecektir.

Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kapatma davasının olumsuz sonuçlarını millete ödetmeme kararı aldıklarını belirterek muhalefete mesaj verdi; “Siyasetin sorun çözme kapasitesi ölçülecektir. Millet menfaati için diğer partilerin de bu yaklaşımda bulunacağını umuyoruz” dedi.
Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Erdoğan, “22 Temmuz akşamı sadece bize oy verenlerin değil, vermeyenlerin de emanetini taşıyoruz” diye konuştu. Suyun yokuş yukarıya akmayacağını ve Türkiye’nin demokrasi mecrasından geri döndürülemeyeceğini belirten Erdoğan, TCK’nın 301’inci maddesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini, maddeyi gelecek hafta Meclis’ten geçireceklerini söyledi.
‘Zaafiyet yok’
Erdoğan, “Türkiye’nin AB hedefinde zaafiyet göstermemiz söz konusu değil. Çalışmalar aynı kararlılıkla devam ediyor. Masada, adaylık için yol arayan Türkiye değil, müzakere eden bir Türkiye var. Türkiye için demokrasinin evrensel standartları AB’nin üzerinde” diye konuştu.
Önceki geceki AKP MKYK toplantısına da değinen Erdoğan, “Kapatma davasıyla ilgili değerlendirme yaptık. Toplantıda kendi geleceğimizi değil, Türkiye’nin demokrasisini, geleceğini konuştuk. Demokratik siyaset içinde çözüm arayışı devam edecek” diye konuştu.
Diğer partilerle uzlaşma zemini bulma konusunda da ise, “Sorumluluk siyaset kurumuna aittir. Diğer partilerle uzlaşma zemini aranacak. Ülke ve millet menfaatleri söz konusu olduğunda, diğer siyasi partilerin de çözüm için mutabakat zemininde buluşacağını umuyoruz” diyen Erdoğan, “Ankara’da felaket senaryoları yazmayı, boş vehimler üretmeyi, düz giden işleri sekteye uğratmayı kendine iş edinmiş olanlar var. Eğer kendinizi bu atalete teslim ederseniz, Türkiye’nin nasıl bir azim ve heyecanla geleceğe doğru ilerlemekte olduğunu asla bilemezsiniz” dedi.
Görüşmelerde yok
Erdoğan, parti kapatmayı zorlaştıracak anayasa değişikliği hazırlığına ilişkin muhalefet partilerine kendisinin değil, kurmaylarının gideceğini açıkladı. Parti kapatmayı zorlaştıracak Anayasa değişikliği çalışmalarının başlanması talimatı veren Erdoğan, bir gazetecinin, “Anayasa değişikliği için muhalefet turu ne zaman başlayacak? Tura siz mi çıkacaksınız?” sorusuna, “Arkadaşlar böyle bir şey yok. Kısmen bazı çalışmaları arkadaşlarımız yapacaklar” yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Bahçeli: 301 imtihanı

SONRAKİ HABER

ROJEV

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...