09 Nisan 2008 00:00

SSGSS’ye karşı eylem yapılacak

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Tasarısı’na karşı işçi ve emekçilerin alanlarda mücadelesi devam ediyor.

Paylaş

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Tasarısı’na karşı işçi ve emekçilerin alanlarda mücadelesi devam ediyor.
14 Nisan’da Emek Platformu ile hükümeti uyaran, daha sonra 1 ve 6 Nisan’da alanlara çıkarak uyarılarını sürdüren DİSK, KESK, TMMOB, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) yarın Ankara’da Meclis önünde olacak.
Beş örgüt adına yapılan yazılı açıklamada, “IMF ve Dünya Bankası’nın istemleri ile AKP Hükümeti’nce ‘reform’ adı altında dayatılan SSGSS ‘yıkım’ tasarısına karşı mücadelemiz sürüyor” denildi. Bu tasarının sosyal devlet anlayışının tasfiyesi olduğunun altı çizilen açıklamada, “Bu tasarı yasalaştığında hepimizin, tüm yurttaşların sağlık ve sosyal güvenlik hakları büyük bir tahribata uğrayacak, sağlık hakkımız elimizden alınmış olacaktır. Geleceğimiz karartılacaktır” denildi.
Tasarıya itiraz nedenlerinin bir kez daha özetlendiği açıklamada, “AKP Hükümeti’ni 14 Mart’ta uyardık, 1 Nisan’da uyardık, 6 Nisan’da uyardık. Kulaklarını tıkadılar, emekçinin sesini duymazdan geldiler” denildi.
AKP’yi bir kez daha uyardıkları vurgulanarak, “Emek ve meslek örgütlerinin SSGSS Yasa Tasarısı hakkında söylediklerini dikkate alın. Yüzünüzü IMF ve Dünya Bankası’na değil çalışana ve emekçiye döndürün” çağrısı yapılan açıklamada, tasarıya karşı mücadelenin süreceğinin altı çizildi. Açıklamada yarın saat 12.30’da Ankara’da Meclis önünde, diğer illerde de alanlarda olunacağı duyurularak, örgütlü-örgütsüz tüm halk, haklarını korumak için bu mücadeleye omuz vermeye çağrıldı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ücretli yemeğe tepki

SONRAKİ HABER

İDO işçisi sendikadan vazgeçmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...