09 Nisan 2008 00:00

Emekliler bakanlık önündeydi

DİSK’e bağlı Emekli-Sen üyeleri, 13 yıllık sendikalarının, evrensel hukuk kuralları bile çiğnenerek kapatılmasını ve AKP’nin sosyal güvenlik haklarını kredi karşılığı pazarlamasını İçişleri Bakanlığı önünde protesto ettiler.

Paylaş

DİSK’e bağlı Emekli-Sen üyeleri, 13 yıllık sendikalarının, evrensel hukuk kuralları bile çiğnenerek kapatılmasını ve AKP’nin sosyal güvenlik haklarını kredi karşılığı pazarlamasını İçişleri Bakanlığı önünde protesto ettiler.
Emekliler sendikaları Emekli-Sen hakkında, daha önce açılmış, ancak lehlerine sonuçlanmış karara ve kesinleşmiş bir karar varken, aynı konuda yeniden dava açılamayacağı ilkesine rağmen dava açılıp, kapatma kararı çıkarılmasına tepki gösterdiler.
Yüksel Caddesi’nde toplanıp, Meclis’in karşısında bulunan İçişleri Bakanlığı önüne yürüyen emekliler, “Sendikama dokunma”, “Emekli-Sen kapatılamaz” döviz ve pankartı taşıdılar.
Burada bir açıklama yapan Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, 13 yıldır sendikalarına karşı işletilen hukuksuzluğa karşı mücadele yürüttüklerini anlattı. Daha önce lehlerine karar varken bu kararların yok sayıldığını, bütün evrensel hukuk kurallarının yok sayıldığını, yetkisi olmayan makamlar devreye sokularak, sendikaları hakkında kapatma davaları açılıp, son olarak 9 Ekim’de kapatılma kararı çıkartıldığını dile getiren Beysülen, bu kararın AİHM’den kesin döneceğini ve Türkiye’nin bir kez daha uluslararası hukukta mahkum olacağını söyledi.
Biran önce yasal düzenlemenin yapılmasını isteyen Beysülen, yasaları çıkana, kapatma kararı uygulaması son bulana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.
Beysülen, 9 Nisan’da İzmir’de, 12 Nisan’da İstanbul’da yürüyüş ve basın açıklamaları, 16 Nisan’da da Türkiye çapında, tüm şubeleri tarafından basın açıklamaları yapıp, bildiriler dağıtacaklarını duyurdu. 20 Nisan’da Ankara’da “Emekliler İnsanca Yaşamak İstiyor” mitingi yaparak, emeklileri yok sayanlara seslerini duyuracaklarını belirten Beysülen, tüm emeklileri eylemlerine katılmaya, parti, sendika ve kitle örgütlerini de desteğe çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kıraç’da yaşamak

SONRAKİ HABER

Ücretli yemeğe tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...