09 Nisan 2008 00:00

KENTTEN GELEN

Kıraç köy konumundan 1994 yılında belde (belediyelik) konumuna gelmiştir. 1994 yılında 5 bin olan nüfus bugün 2006’da Çakmaklı köyünün de katılımıyla 90 -100 bin civarındadır.

Paylaş

Kıraç köy konumundan 1994 yılında belde (belediyelik) konumuna gelmiştir. 1994 yılında 5 bin olan nüfus bugün 2006’da Çakmaklı köyünün de katılımıyla 90 -100 bin civarındadır. Kıraç’ın gündüz nüfusu büyük fabrikalarda çalışan işçilerle birlikte 250-300 bin kadar olmaktadır.
Sayın Belediye Başkan’ı Hamit Öncü Kıraç’la ilgili yazılı ve görsel basında gururla icraatlarını anlatmaktadır ama birçok iş gerçekleşmemiştir. Adnan Kahveci Bulvarı bağlantısı yapılamadı, ana caddeler, belediye meclisinde alınan kararlar, encümen kararları var ama sonuç sıfır. Lakin Kıraç’ın yolları köstebek yuvası gibi. Çamurdan kaldırımlarından yürünmez çünkü kaldırım yok. Yemek yenecek oturulacak bir tesisi dahi yok. Yazın tozdan kışın çamurdan geçemezsiniz-oturamazsınız, yatırımcı bölgeye bakıp gelmiyor. Kıraç’ın merkezinde daha bir tane banka yok. bankasız Kıraç.
Derelerin kenarlarından yazın kokudan, kışın eriyen karın ve yağan yağmur sularından dolayı yanaşamazsınız. Gençlerin spor ve sosyal faaliyetlerini yapacağı hiçbir tesis yok. Bir daimi alış veriş ve halk pazarı yok.
Normal halk pazarlarında da alış veriş ne kadar sağlıklı başkana sormak lazım. Sayın başkan hükümette iktidarız diye Kıraç için verdiği seçim taahhütlerine dönüp bir baksın. Nerede yeşil vadi? Nerede düz lise? İmar kararları altında satılan arsalar varken Kıraç Merkez İlköğretim Okulu’nun bahçesine, çocukların teneffüse çıktıklarında gezdikleri bahçeye sıkıştırılan kapalı spor salonu verilen sözden dolayı mı yapıldı sayın Başkan?
Belediye Meclisi’nin Nisan 2005’te Kıraç için aldığı en büyük karar olan, iktidarıyla muhalefetiyle Belediye Başkanı’nın nezaretinde Meclis üyeleri tarafından yapılması için karar alınan Kıraç Kuruçeşme’de iki çocuk yuvası okullarının arkasında yapılacak ‘çöp fabrikası’ bence sayın Başkan’ın en büyük eseri olacak. Halkın ve CHP’nin muhalefetiyle sözde yapılmayacak dedikleri inşaat şu anda yapılmakta, uyanalım Kıraçlılar AKP bizi uyutuyor.
Sayın Başkan’ın bu kararı Belediye Meclisi’ne getirirken hiç mi öğretmenlik yaptığı aklına gelmedi.
Siyasi tasarruf olarak özellikle 3. Bölgede Büyükçekmece’den doğan 2 ilçenin içindeki Esenyurt saflarına katılan Kıraç Hamit Başkan’ın onayı ve imzasıyla Esenyurt’a bağlandı. Bu bağlanma sırasında ne bilgilendirme ne de halka danışma zahmetinde bulunulmadan Kadıoğlu’na Kıraç teslim edildi. Birde muhalefet tarafından yapılan mitinge kendisine yakın sivil toplum örgülerinin ve halkın katılmaması telkininde bulunan Sayın Başkan Kıraç’ta giderayak 14.02.2008 tarih ve 105 karar No’lu Encümen kararıyla 22 adet yaklaşık 20.000 metrekarelik toprağı arsa olarak satışa çıkardı.
İşte Kıraç işte hizmet benim sahipsiz kaderine terk edilmiş Kıraç’ım.
(*) Serbest Muhasebeci
Server Gökmen*
ÖNCEKİ HABER

Meclis mi? Asla…

SONRAKİ HABER

Cemaat evleri ve öğrenciler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...