09 Nisan 2008 00:00

Sendikamızı göreve çağırıyoruz

Merhaba Evrensel okurları! Biz Ege Serbest Bölge’de bulunan Delphi çalışanları olarak öncelikle 14 Mart’ta ve 1 Nisan’da greve çıkan sınıf kardeşlerimizi selamlıyoruz.

Paylaş

Merhaba Evrensel okurları! Biz Ege Serbest Bölge’de bulunan Delphi çalışanları olarak öncelikle 14 Mart’ta ve 1 Nisan’da greve çıkan sınıf kardeşlerimizi selamlıyoruz.
İnanıyoruz ki işçilerin birliği bu ülkede çok şeyi değiştirecek tek güçtür. Türk-İş’in tutumunu eleştiriyoruz. Olması gereken yer işçilerin yanıdır. Ama bunun dışında yer almış olması bizler için anlayacağımız bir durumun dışında bir karardır. Türk-Metal‘in ilk eylemde gösterdiği geri tavrın fabrikamızda bulunan işçiler tarafından eleştiriliyor olması, süreç içinde işçilerin sendikaya olan güvenlerinin azalmasına neden olmuştur.
Fabrikamızda şu anda Kayzen sistemi uygulanıyor. Biz işçiler bu sistemle robotlaştırılıyoruz. Bizden sürekli olarak çalışma tempomuzu artırmamız bekleniyor. Bu şekilde iş kazaları artıyor. Sendikamızın bu konuya ilgili olmasını bekliyoruz. İşyerimizde yaklaşık 2 aydır birer hafta süreyle birçok bölüm konsept değişikliği nedeniyle izine çıkarıldı. Bu izin süresi yıllık tatilden kesilecek. İşçilerin birçoğu bu yıl üçer hafta olan izinlerini ikişer hafta kullanacaklar. İşçi çıkarımı söylentileri şu an için durmuş gibi görünse de 100’e yakın yeni işçi alımının olması işçi çıkarımını tekrar gündeme getirdi.
SSGSS Yasası konusunda işçilerin çok fazla bilgi sahibi olmaması, sendikamızın bu konuda yetersiz kalması, 14 Mart eylemine hazırlanma süresinde işçilerin ısrarıyla Emek Platformu tarafından çıkarılan bildirinin dağıtılması dışına çıkmamıştır ki bu, bütün işçilerin eline ulaşmamıştır. Sendikamızın bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz. Sendikamızın bunu yapabileceğini düşünüyor, neden yetersiz kaldığını anlamıyoruz. Süreç işçiler, emekçiler için birçok hak kaybının olacağı, çocuklarımızın geleceğinin karartıldığı bir süreç. Biz eğer kararlı bir şekilde mücadele etmezsek, eylem yerini sıramız alındı diye terk edersek, işçilerin yanında bu yasaya karşı kararlı bir tavır gösteremezsek yarın çok geç olabilir. Sendikamızı esas görevini yapmaya çağırıyoruz bir an önce. Zafer, direnen emekçinin olacak!
Delphi işçileri (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Emekli-Sen kapatılamaz

SONRAKİ HABER

Meclis mi? Asla…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...