09 Nisan 2008 00:00

Emekli-Sen kapatılamaz

Yıllardır demokrasi, özgürlük ve insan haklarını dilinden düşürmeyen Başbakan ve siyasi iktidarın bu konuda ne kadar samimi olduğu tartışmalıdır.

Paylaş

Yıllardır demokrasi, özgürlük ve insan haklarını dilinden düşürmeyen Başbakan ve siyasi iktidarın bu konuda ne kadar samimi olduğu tartışmalıdır. Özelde Emekli-Sen’in kapatılması ve genelde Anayasa’nın ve uluslararası sözleşmelerin öngördüğü, örgütlenme özgürlüğü ve sendikalaşma konusundaki hükümetin ikiyüzlü ve takiyeci tutumu ve politikaları bir kez daha tescillenmiştir.
Türbana özgürlük “tamam”, ifade ve düşünce özgürlüğü yasak. 301. madde, DTP ile muhatap olmama, dışarıda kuzu, içeride işçilere, emekçilere, köylüye ve üreticiye “Kasımpaşalı” çifte standardı ile hiç de inandırıcı değildir.
Hükümetin Emekli-Sen’i yok sayarak kapattırma, yasakçı ve dayatmacı politikalarına karşı, sendikamız 12 yıldır verdiği meşru ve haklı sendikalaşma mücadelesini sonuna kadar, yılmadan sürdürecektir. Bu inanç ve kararlılıkla biz emeklilere ve üyelerine düşen görev, sendikamızın etrafında kenetlenip birlik olmak, aldığı eylem ve kararları hayata geçirmesinde ona katkı ve destek vermektir.
Bu dava bize göstermiştir ki Emekli-Sen’in değişmeyen sloganı; Emek ve Demokrasi Mücadelesinden Emekli Olunmaz, söyleminin önemli olduğu açıktır.
Yaşasın Emekli-Sen
Yaşasın sendikal mücadelemiz
Yaşasın emek ve demokrasi!..
Emekli-Sen Yönetim Kurulu Üyesi
Turgay Yılmaz (SAKARYA)
ÖNCEKİ HABER

Geri çekilene kadar…

SONRAKİ HABER

Sendikamızı göreve çağırıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...