09 Nisan 2008 00:00

TTK'ya nitelikli 71 işçi alınacak

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) değişik iş kollarından nitelikli 71 işçi alınacak.

Paylaş

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) değişik iş kollarından nitelikli 71 işçi alınacak.
Türkiye İş Kurumu, 18 meslekte bulunan 71 kişinin, daimi statüde işçi olarak TTK'ya alınacağını açıkladı. 2004 ve 2006 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) 60 puan üzerinde not alan bazı meslek adayları, Türkiye İş Kurumu'na doğrudan veya (www.işkur.gov.tr) internet adresine 18 Nisan 2008 gününe kadar başvurabilecek.
En fazla elektrik teknisyeni alınacak
TTK'ya alınacak işkollarındaki meslekler ve kişi sayıları ise şu şekilde: tesviyeci 8 kişi, aşçı 4 kişi, motor teknisyeni 2 kişi, metal işleri teknisyeni 8 kişi, elektrik teknisyeni 9 kişi, harita kadastro teknikeri 8 kişi, makina teknisyeni 2 kişi, bilgisayar programcısı 5 kişi, çevre mühendisi 2 kişi, bilgisayar mühendisi 2 kişi, elektrik mühendisi 8 kişi, inşaat mühendisi 7 kişi, maden mühendisi 5 kişi, kılavuz kaptan 1 kişi olmak üzere toplam 71 kişi.
Yeraltında çalışmak için çoğunluğunu kazı işçilerinin oluşturacağı en az 2 bin maden işçisinin işe alınması konusunda bir açıklamanın yapılmaması ise, havzada iş beklentisi içinde olan binlerce işsiz gencin uzun süre daha bekleyeceğini gösteriyor. (Zonguldak/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Akıllı sayaç kokuyor

SONRAKİ HABER

16 bin hektar orman sermayeye açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa