09 Nisan 2008 00:00

Mahalle olma talepleri iki kez reddedildi

Kıraç Belediyesi’ne bağlı olan Siteler Bölgesi’nde yaşayanların ‘mahalle’ olma talebi Kıraç Belediyesi Meclisi tarafından iki defa reddedildi.

Paylaş

Kıraç Belediyesi’ne bağlı olan Siteler Bölgesi’nde yaşayanların ‘mahalle’ olma talebi Kıraç Belediyesi Meclisi tarafından iki defa reddedildi. 10 bine yakın nüfusu olan Kıraç Siteler Mevki, Muhtarlık binasına uzak olması ve fiziki koşulları açısından farklı bir bölgede bulunması nedeniyle Kıraç Belediye Meclisi’ne sunulan önergeyle Siteler Bölgesi’nin ‘mahalle’ olması talep edildi.
Kıraç Belediye Meclis üyesi Seyit Aslan ve Hasan Algül tarafından sunulan ve başka meclis üyeleri tarafından da desteklenen önerge, meclis çoğunluğu tarafından reddedildi. Kıraç’ta bulunan Siteler Bölgesi’nin ‘mahalle’ olmasını isteyenler ise reddetme gerekçesinin hiçbir dayanağı olmadığını belirterek karara tepki gösterdi.
Muhtarlık çok uzak
Siteler Bölgesi’nin ‘mahalle’ olmasını isteyenler, meclis üyesi olanların Namık Kemal Mahallesi Muhtarı Hüseyin Korkmaz ve Kıraç Belediye Başkanı Hamit Öncü’ye yakın olmasından dolayı önergeyi reddettiklerini düşünüyorlar.
Sitelerde oturanlar, muhtarlığa gidip gelirken araba değiştirmek zorunda kaldıklarını ve bölgeyle çok ters bir yerde olduğunu ifade ederek, ‘neden’ böyle yaptıklarına bir anlam veremediklerini belirtiyorlar. Site yöneticilerinin söylediği bilgilere göre; belediye başkanının önceden söz vermesine rağmen, muhtarı aşamayarak, önergelere ret kararı çıkartmak zorunda kaldığı belirtiliyor.
Belediye başkanı irade gösteremiyor
Üç yıl içinde yapılacak olan konutlarla büyük bir yerleşim alanı olmaya başlayan bölgenin, ayrı bir mahalle olmasının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Belediye Meclis Üyesi Seyit Aslan, belediye başkanının konu üzerinde irade gösteremediğini ifade etti. “Belediye Başkanı, halkın çıkarları yerine muhtarın çıkarlarını korumuştur” diyen Aslan, “AKP, Kıraç halkının sesini duymak istemiyor. Tüm çabalarımıza ve halkın tepkisine rağmen, Esenyurt bölgesine üç mahalle olarak bağlandı” diye konuştu.
Kıraç halkının ve site yöneticilerinin talebini meclise taşıdıklarını kaydeden Aslan, iki kez önergelerinin reddedildiğine dikkat çekti.
Halkın taleplerini görmek istemeyenlerin mecliste çoğunluk olduğunu söyleyen Aslan, meclisteki anlayışın ve tutumun halka yarar sağlamadığını belirti. (İstanbul/EVRENSEL)
Rıza Doğan
ÖNCEKİ HABER

İşçi gençler kültürel faaliyetlerde bulunuyor

SONRAKİ HABER

Kıraç rant alanına döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa