10 Nisan 2008 00:00

Kadro daha geniş olsaydı...

Chelsea’ye 2-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi’ne veda eden Fenerbahçe’de teknik direktör Zico, elendikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Paylaş

Chelsea’ye 2-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi’ne veda eden Fenerbahçe’de teknik direktör Zico, elendikleri için üzgün olduklarını söyledi. Brezilyalı teknik adam, erken yedikleri golün maçın gidişatını belirlediğini ifade etti.
“Buralara kadar geldik, bundan dolayı mutluyuz” şeklinde bir düşünce içinde olmadıklarını anlatan Zico şu değerlendirmeleri yaptı: ‘’Yarı finale kalamadığımız için üzgünüz. Azla yetinen bir ekip değiliz. Daha fazla ileriye gitmemiz gerekirdi. Şu ana kadar gösterdiğimiz hırs, arzu bunlar çok önemliydi. Rakibimizin etkili olduğunu bildiğimiz bir duran toptan, bir hata yapınca skoru döndürmek zorlaşıyor. Özellikle 1-0’dan sonra beraberlik şansları elimizde vardı, bunları değerlendiremedik. Mücadeleci, istekli, disiplinli oyunumuz sonuna kadar devam etti. Mutlu değiliz, kaybettik. Fakat bu da bizim için tecrübedir. Erken gol yemiş olmak bence maçın gidişatını adımıza olumsuz yönde etkiledi. Ben inanıyorum ki biraz daha fazla yatırım yaparsak, futbolcularımızı güçlendirirsek ve tecrübelenirsek biz de Avrupa’nın önemli takımları gibi olabiliriz. Önümüzdeki yıl tekrar buralarda olabilmek için ligdeki hedefimizi sonuna kadar götürmemiz ve şampiyon olmamız gerekiyor.’’
Yabancı sınırlamasına eleştiri
Zico, gelecek yıl daha üst seviyede bir başarı için orta alan ve forvete katkı isteği olduğunu dile getirip, Türkiye’deki yabancı sınırlamasını da eleştirerek şunları söyledi: ‘’Savunma oyuncularımızın defansı güçlü şekilde tuttuklarını düşünüyorum. Takımımız bu sezonki en büyük yatırımı olan Roberto Carlos’tan iki maçta da yararlanamadık. Roberto Carlos gibi isminiz olmayınca bu sizin takımınızı etkiliyor. Diğer faktör sınırlı sayıda yabancı oyuncu oynatabilmemiz. Rakibimize baktığımızda oynatabilmek için çok fazla seçeneği oluyor. Sınırlama, elbetteki bizi olumsuz etkiliyor. Umuyorum ki, federasyonumuz bunu en iyi şekilde inceler. En iyi şekilde mücadele etmek için, limitlerin, sınırların kaldırılması gerekiyor.’’ (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

İngiliz basınından Michael Ballack’a övgü

SONRAKİ HABER

Tanık atv 00.20

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...