10 Nisan 2008 00:00

İngiliz basınından Michael Ballack’a övgü

İngiliz basını, Chelsea ile Fenerbahçe arasında oynanan Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçına geniş yer ayırdı.

Paylaş

İngiliz basını, Chelsea ile Fenerbahçe arasında oynanan Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçına geniş yer ayırdı.
The Daily Telegraph gazetesi, Chelsea takımının son 5 sezonda dördüncü kez yarı finale ulaştığına dikkat çekerken, ‘’Chelsea Türk lokumunun tadını çıkardı’’ başlığını kullandı.
Yorumda, bu durumun çok da etkileyici olmayan 2 gol sayesinde gerçekleştiği kaydedilirken, ‘’Michael Ballack, erken ve aslında sonucu haber veren golü attı. Kapanış sahnesinde ise Fenerbahçe durumu eşitlemeye çalışırken Frank Lampard ikinci golü ekledi’’ denildi.
Gazetenin yorumunda, yedek kaleci Carlo Cudicini’nin yerine oyuna giren Chelsea’nin 3. kalecisi Hilario’nun, iki şahane kurtarışla Chelsea’yi yarı finale taşıdığı ve maçın kahramanı haline geldiği ifade edildi.
Chelsea’nin maçta erken hakimiyet kurmanın avantajını yaşadığını da belirten Telegraph yazarı, Chelsea’nin ikinci yarıya galip başlamasına rağmen bu durumu avantaja ve ‘’gollere’’ çevirmekte yetersiz kaldığını bildirdi.
Telegraph, ‘’Sonuçta hem eğlenceli hem de heyecan verici bir durum ortaya çıktı. Fenerbahçe teslim olmayı reddetti. Kaleci Hilario biri Gökhan Gönül, diğeri Kazım Kazım’ın atışlarında iki olağanüstü kurtarış yaptı’’ diye yazdı.
‘Chelsea kumar oynadı’
The Guardian gazetesinde yer alan maç yorumunda da Lampard’ın son şovunun Chelsea’nin turu güvenli şekilde geçmesini garanti ettiğine dikkat çekildi. Teknik direktör Avram Grant’ın Ballack’ın sunduğu erken avantaja tutunmaktan yana bir tutum sergilediği belirtilen yorumda, Chelsea’nin Fenerbahçe atakları karşısında adeta Şampiyonlar Ligi hayali üzerinde zar attığı, yani bir nevi kumar oynadığı kaydedildi.
Grant’ın oyun taktiğinin Fenerbahçe’yi adeta hücuma davet ettiği ve rakibe bir inisiyatif sağladığı belirtilen yorumda, ‘’Tabii kimse önemli olanın sonuç olduğunu inkar edemez. Grant belki heyecan verici bir oyun sergileme sözünü tutmakta başarısız oldu, ama asıl önemli olanın sonuç olduğunu bir kere daha kanıtladı’’ denildi.
The Daily Mirror gazetesi de Michael Ballack’ın, oyunun başlangıcında attığı golle Chelsea’ye bir rüya armağan ettiğini, Lampard’ın ise Chelsea’yi Şampiyonlar Ligi yarı finaline taşıyan kahraman olduğunu yazdı.
The Sun gazetesinin yorumunda ise Zico’nun takımının maça en az İstanbul’daki kadar gergin çıktığı öne sürüldü ve ‘’Tehlikeli bölgelerde son derece basit paslaşmalar yaptılar ve Chelsea’nin hiç uğraşmadan dünyanın en iyisi gibi görünmesine yol açtılar’’ denildi.
Erken gelen ilk gole rağmen Chelsea’nin ikinci gol atılana kadar son derece rahatsız göründüğünü kaydeden gazete, Fenerbahçe’nin, Chelsea sahasında zaman zaman pozisyon bulduğunu, ancak bunu gole çevirmeyi başaramadığını yazdı.
‘A sınıfı futbola gerek kalmadı’
Daily Mail gazetesi ise Ballack’ı öven bir başlığa yer verdiği haberinde Chelsea’nin, dün Stamford Bridge’de ‘’A sınıfı futbolunu oynamadığını, buna gerek de kalmadığını’’ yazdı.
Fenerbahçe’nin Şükrü Saracoğlu’ndaki kahramanca performansına hiç benzemeyen zayıf bir direniş gösterdiğini öne süren gazete, ‘’Zico’nun takımı oyun kuramadı ve Chelsea turu geçti’’ diye yazdı.
Yorumda, sonucu Lampard’ın golünün belirlediği ve Chelsea’nin önünde şimdi zorlu Liverpool aşamasının bulunduğu bildirildi.
The Times gazetesi de Ballack’ın gösterdiği performansı övdü ve ünlü futbolcunun Chelsea açısından oyundaki tansiyonu düşüren isim olduğunu yazdı. Fenerbahçe’nin bazı pozisyonlarda Chelsea’de paniğe sebep olduğu hatırlatılan yorumda, ‘’Chelsea oyuna aynen İstanbul’daki tempolu ve amaçlı başladı ancak yine bunu korumakta başarısız oldular’’ denildi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Utah, Memo’nun omuzlarında

SONRAKİ HABER

Kadro daha geniş olsaydı...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...