10 Nisan 2008 00:00

Gazze’de 1 İsrailli 1 Filistinli öldü

Gazze Şeridi’nin güneyinde İsrail askerleriyle Hamas üyeleri arasında çıkan çatışmada bir Filistinlinin öldüğü bildirildi.

Paylaş

Gazze Şeridi’nin güneyinde İsrail askerleriyle Hamas üyeleri arasında çıkan çatışmada bir Filistinlinin öldüğü bildirildi. Hamas, bu çatışmada 4 üyesinin de yaralandığını belirtti. İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada da, İsrail’in Gazze sınırındaki tel örgüye yaklaşan silahlı kişilerle çatışma çıktığı ve havadan saldırı düzenlendiği kabul edildi. Açıklamada, çatışmada birçok Hamas üyesinin vurulduğu ve operasyonun tamamlandığı ifade edildi. İsrail askeri sözcüsü, Gazze Şeridi’nin güneyindeki operasyonda bir İsrail askerinin öldüğünü, 2 askerin de hafif yaralandığını açıkladı.
30 Filistinli gözaltında
Öte yandan, İsrail ordusunun, Batı Şeria’da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a bağlı El Fetih ile Hamas üyesi 30 kadar Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi. Filistinli güvenlik kaynakları, İsrail askerlerinin Nablus kentine girdiğini ve El Fetih ve Hamas üyelerini gözaltına aldığını açıkladı. Aynı kaynaklar, Kalkiliye’ye de giren askerlerin burada 4 kişiyi gözaltına aldıklarını belirtirken, kentin belediyesini elinde bulunduran Hamas’a ait bir kitapçı ile basım evinin İsrail askerleri tarafından kapatıldığını kaydetti. İsrail ordusunun sözcüsü de Batı Şeria’da aranan 19 Filistinlinin yakalandığını, bunlardan 10’unun Nablus’ta sorgulandığını kaydetti.
İsrail alarmda
İsrail polisi ve güvenlik güçlerinin, “olası bir Filistin saldırısı”na karşı Kudüs’te en yüksek alarm durumuna geçtiği kaydedildi. İsrail Kurtarma Servisi’nden yapılan açıklamada, personel ve ambulans sayısının iki katına çıkarıldığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

İsveç’te 3 bin 500 hemşire greve gidecek

SONRAKİ HABER

Mısır hükümeti işçilerle görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...