10 Nisan 2008 00:00

Bakanlık yaşamını yitiren PKK’linin ailesinden tazminat istedi

Diyarbakır’da 13 yıl önce PKK’liler ile girdiği çatışmada yaralanan polis memuruna ödenen tazminat, çatışmada yaşamını yitiren PKK’li Süleyman Korkmaz’ın ailesinden talep edildi.

Paylaş

Diyarbakır’da 13 yıl önce PKK’liler ile girdiği çatışmada yaralanan polis memuruna ödenen tazminat, çatışmada yaşamını yitiren PKK’li Süleyman Korkmaz’ın ailesinden talep edildi. Emekli olan Korkmaz’ın babası Abdulkerim Korkmaz, “Benim öldürülen oğlumun tazminatını kim verecek?” diyerek, parayı ödemeyeceğini söyledi. Diyarbakır’ın Bağlar beldesinde 26 Mart 1995 tarihinde PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, PKK’li Süleyman Korkmaz (24) yaşamını yitirmiş, polis memuru Özden Özcan yaralanmıştı. Görev sırasında yaralandığı için Özcan’a İçişleri Bakanlığı tarafından 11 bin 290 YTL görev tazminatı ödendi. Olaydan 13 yıl sonra İçişleri Bakanlığı’nın talimatı üzerine, Diyarbakır Muhakemat Defterdarlığı Müdürlüğü tarafından, Korkmaz ailesine 17 Mart 2008 tarihli bir ihtarname gönderildi. İhtarnamede, polis memuru Özcan’a ödenen 11 bin 290 YTL’nin 10 gün içinde ödenmesi istendi.
Bu nasıl adalet?
İşçi emeklisi olan Süleyman Korkmaz’ın babası Abdulkerim Korkmaz, “Ben bu parayı ödeyemem. Hem oğlum öldürülüyor hem de benden tazminat isteniyor. Bu nasıl adalet? Peki benim öldürülen oğlumun tazminatını kim ödeyecek?” dedi. Korkmaz,“Tebligatta paranın ödenmemesi durumunda dava açılacağı belirtiliyor. Dava açılırsa ben de karşı dava açacağım” dedi. (Diyarbakır/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Baydemir: Kürtçe kamusal alanda kullanılmalı

SONRAKİ HABER

Erdoğan’ın üslubuna Diyarbakır’dan eleştiri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...