10 Nisan 2008 00:00

Baydemir: Kürtçe kamusal alanda kullanılmalı

Türkçe-Kürtçe davetiye bastırdığı için hakkında dava açılan Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydermir suçlamaları kabul etmeyerek, “Kürt dili ülkemizin bir zenginliğidir.

Paylaş

Türkçe-Kürtçe davetiye bastırdığı için hakkında dava açılan Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydermir suçlamaları kabul etmeyerek, “Kürt dili ülkemizin bir zenginliğidir. Kürtçenin kamusal alanda da kullanılması gerektiği kanaatindeyim” dedi.
Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Mayıs-3 Haziran 2007 tarihleri arasında düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali nedeniyle Kürtçe-Türkçe davetiye bastırdığı ve davetiye harcamalarını belediye bütçesinden yaptırdığı için kamu kurumunu zarara uğrattığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Osman Baydemir 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.
Ülkenin zenginliği
İddianamenin okunmasından sonra söz alan Baydemir, suçlamaları kabul etmedi. Baydemir, “Kürt dili ülkemizin bir zenginliğidir. Dolayısıyla ortada bir suç yoktur. Kürtçe’nin kamusal alanda da kullanılması gerektiği kanaatindeyim” dedi.
1 yıla kadar hapis istemi
Mahkeme, duruşmayı erteledi. Baydemir’in 1353 sayılı Türk harflerinin kabulü kanununa muhalefet ettiği gerekçesiyle TCK’nın 222/1 maddesi uyarınca ‘Görevi kötüye kullanmak’ suçundan 1 yıla kadar hapsi isteniyor. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Anayasa Mahkemesi:Bireysel savunma olmaz

SONRAKİ HABER

Bakanlık yaşamını yitiren PKK’linin ailesinden tazminat istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...