10 Nisan 2008 00:00

Uzmanlar bildirilerine sahip çıktılar

İnşaat Mühendisleri Odası’nın düzenlediği 7. Ulaştırma Kongresi’nde “Raylı Taşımacılıkta Yeni Yönelim: Hızlı Tren” bildirisini sunan uzmanlar, haklarında açılan soruşturmaya tepki gösterdi.

Paylaş

İnşaat Mühendisleri Odası’nın düzenlediği 7. Ulaştırma Kongresi’nde “Raylı Taşımacılıkta Yeni Yönelim: Hızlı Tren” bildirisini sunan uzmanlar, haklarında açılan soruşturmaya tepki gösterdi. TCDD APK (Araştırma Planlama Koordinasyonu) Dairesi Başkanlığı’nda şube müdürü olan Ömer Çelik, Şube Müdür Yrd. Necati Şamil Şirvan ile uzman İshak Kocabıyık’ın ortak imzasıyla sunulan bildiri ile projedeki aksaklıkları eleştiren uzmanlar, sorumluluklarını yerine getirdiklerini dile getirerek bildirilerine sahip çıktı.
Soruşturma kongreye açılmıştır
Yaşadıkları ülkeye duydukları sorumluluktan dolayı bildiriyi hazırladıklarını anlatan İshak Kocabıyık soruşturmanın kendisine değil bilimsel bir kongreye açıldığını düşünüyor. Hürriyet gazetesinde çıkan haberin ardından soruşturmanın açıldığını aktaran Kocabıyık, bilimsel bir bildiriden dolayı haklarında soruşturma başlatılmasını algılayamadığını kaydetti. Kurumun oturup gerçeklerle yüzleşmek yerine kolayı seçip haklarında soruşturma açtığını vurgulayan Necati Şamil Şirvan ise “Bu durum kurumun çaresizliğini gösteriyor. İçinde bulunduğumuz durum gerçekten çok komik. Bilimsel bir kongrede bildiri sunduk ve hakkımızda soruşturma başlatıldı” şeklinde konuştu. TCDD’nin basın açıklaması yaparak bir kurul oluşturacağını ve haklarında rapor hazırlanacağını belirttiğini vurgulayan Şirvan, şu anda bu sürecin işlediğini kaydetti. Oluşturulacak olan kurulda soruşturma başlatılan kişilerin de yer alması gerektiğini belirten Şirvan, soruşturma sonucunda görev değişikliğinin olabileceği üzerinde durdu.
Mühendisler baskı altında
Açılan soruşturmanın devletin bürokratik yapısındaki eksikliği sıkıntıları gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. Ergun Gedizoğlu sözlerine şu şeklide devam etti: “İnşaat mühendisi arkadaşlarımız üzerlerindeki baskı nedeniyle olmadık projelere imza atıyorlar. İstanbul’da yapılan ve hiçbir faydası olmayan bir yığın proje var. Altında inşaat mühendisi arkadaşlarımızın imzası var bu projelerin.” Gedizoğlu, mühendislerin ulaştırma bakanlığından gelen projelere imza atmak zorunda kaldıklarını aksi takdirde de haklarında soruşturma başlatıldığını da sözlerine ekledi. (İstanbulEVRENSEL)

Soruşturma durdurulmalı

Belli bir kuruma bağlı insanların hazırladıkları raporun kurumu küçültmeyeceğini aksine yücelteceğini aktaran İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe soruşturmanın durdurulmasını talep etti. Bildiriyi hazırlayan kişilerin projedeki aksaklıkların tartışılmasını amaçladıklarını kaydeden Gökçe, “Bildiri hızlı demir yolu projesinin daha titizlikle ele alınması, ileride oluşabilecek kazayı önleyebileceği çerçevesinde ele alınmalıydı. Devlet demiryollarının bu bildiriyi hazırlayan insanların tezlerinde doğruluk payı olabilir diye, yeniden o projeyle ilgili değerlendirme yapılması gerekirdi “dedi. Soruşturmayla kişi düşüncesinin, kişilerin girişimlerinin engellendiğini vurgulayan Gökçe, görevlilerin yerinden edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.
Bilimsel bildiriler değerlendirilmeli
Yedinci Ulaştırma Kongresi Başkanı Güngör Evren bu tür uygulamaların üniversiteyle işbirliği ve araştırma anlayışını zedeleyeceğini kaydetti. Ulaştırma dünyasında saygın bir kongrede sunulan bildiri hakkında soruşturma açılmasını anlamsız bulan Evren “Benim umudum soruşturmanın cezayla sonuçlanmamasıdır. Bu kongrede bilim insanlarının hakemlik ettiği, inceleyerek kabul ettikleri bildiriler yayınlandı. Her bildiriyi biz yayınlamıyoruz. Buraya sunulmuş bir bildirinin görüşleri ne olursa olsun değerlendirilmesi gerekirdi. Soruşturulması ve cezalandırılması akla bile gelmemeliydi” şeklinde konuştu. Evren, bilimsel bildirilere ciddiyetle eğilinmesini ve onlardan yararlanma yolunun seçilmesini talep etti.

Bildiride neler söylenmişti?

Kongrenin kitabında yer alan bildiride TCDD APK uzmanları Ankara İstanbul arasındaki tren projesini “ölü bir proje” olarak nitelendirmişlerdi. Bu tezin gerekçelerini aktaran uzmanlar iki hatlı olan Boğaz Tüp Geçişinin ciddi dar boğazlara neden olacağını aktardılar. “Şehirlerarası yolcu tren geçişleri imkansız hale gelecek. Banliyöler dışında, 22 çift ana hat yolcu treni, 22 çift Adapazarı treni ve 12 çift yük treni çalışmaktadır. Yani diğer bir deyişle banliyö trenleri dışında gidiş-geliş toplam 54 tren bulunuyor. Fizibiliteye göre Ankara-İstanbul arasında hızlı tren 22 dakikada bir hareket edecek. Bunun saat başı olduğunu düşünsek bile hızlı trenle bu hattaki tren sayısı 100 trene çıkacaktır. Buna göre Gebze’den sonra tren çalışmayacaktır” görüşlerine bildiride yer verilmişti. TCDD, eksiklikleri gidermek yerine uzmanları yargılamayı tercih etti.
Yeşim Özdemir
ÖNCEKİ HABER

Sağlık karnesi kalktı ama sistem aksıyor

SONRAKİ HABER

JİN û JîN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...