11 Nisan 2008 00:00

‘Tadı ağzımızda kaldı’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, çeyrek finalde elendikleri Avrupa Şampiyonlar Ligi’nin tadının ağızlarında kaldığını belirterek, ‘’Amacımız takım olarak daha iyiye gidip, ileriki zamanlarda bu başarımızı tekrarlayıp, üstüne biraz daha koyarak tekrardan bütün camiaya mutluluklar yaşatmak’’ dedi

Paylaş

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, çeyrek finalde elendikleri Avrupa Şampiyonlar Ligi’nin tadının ağızlarında kaldığını belirterek, ‘’Amacımız takım olarak daha iyiye gidip, ileriki zamanlarda bu başarımızı tekrarlayıp, üstüne biraz daha koyarak tekrardan bütün camiaya mutluluklar yaşatmak’’ dedi.
Samandıra Tesisleri’ndeki antrenman sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zico, Şampiyonlar Ligi’nde ilk maçtan son maça kadar istek, mücadele ve kendi karakterlerini oyuna yansıtma hırsını gösterdiklerini kaydederek, ‘’Bu Şampiyonlar Ligi’nin tadının ağzımızda kalmasının sebeplerindendir. Taraftarımızın da mutlu olduğunu biliyoruz’’ diye konuştu.
Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale kalan takımların kadrosunda bulunan oyuncuların dünya karması gibi olduğunu vurgulayan Brezilyalı teknik adam, ‘’Özellikle Şampiyonlar Ligi’nde son 4 takımın kadrosunda bulunan oyuncular dünya karması gibi. Biz de ufak detayları kaçırmasak ve biraz da şansımız olsaydı bu 4 takım arasında olabilirdik. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. En azından gördük ki biz bu takımlar arasında olabiliriz. Aynı şekilde çalışmalarımıza devam ederek bu takımlar arasında en iyi olmak için elimizden geleni yapacağız. Bizim de kapasitemiz var, biz de o noktalara erişebiliriz’’ şeklinde konuştu.
‘F.Bahçe’de kalmak istiyorum’
‘’İki aşamalı maçlarda kendi evinizde yediğiniz bir golün ne kadar önemli olduğunu gördük’’ diyen Zico, tur atlamak için mutlaka gol atması gereken Chelsea’nin ilk dakikalarda bulduğu golden sonra daha rahat oynadığın belirterek, ‘’Belki bir süre dayanabilseydik o zaman rakip üzerinde baskı olacaktı ve belki oyun içinde daha avantajlı bir duruma geçebilirdik. Fakat golden sonra da oyun içinde yine çevirebilecek şanslar elimizde vardı. Kazanıp da bir üst tura geçemeyen tek takım olduk, çeyrek final maçlarının sonucuna baktığınızda. Genel olarak baktığımızda 5. olarak kaldık bu sene Avrupa’da’’ dedi.
Zico, büyük bir ihtimalle önümüzdeki hafta sözleşmesinin uzatılmasıyla ilgili yönetimle bir görüşmesinin olacağını kaydederek, ‘’Fenerbahçe’de devam etmek istiyorum. Büyük ihtimalle de bir terslik olacağını sanmıyorum’’ dedi.
‘Yabancı sınırlaması kalkmalı’
Zico, kendisi olsa da olmasa da Fenerbahçe’nin yatırımlar yapmaya devam edeceğini belirterek, ‘’Chelsea, Barcelona, Manchester United gibi kulüplerin seviyesine erişmek için yabancı kısıtlamasının kalkması ve gerekli yatırımların yapılması gerekiyor’’ dedi.
Fenerbahçe’nin kadrosunda bulunan oyuncularının bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde olgunlaştığını anlatan Brezilyalı teknik adam, şöyle devam etti:
‘’Yedek kulübesini de güçlendirdiği zaman yarı finale kalan 4 takım gibi olur Fenerbahçe. Manchester United’ı izliyoruz, Rooney, Ronaldo gibi oyuncuların yedekte olduğunu gördük. Onların yerine oynayanlar yarı finale kalma mücadelesinde en iyi şekilde mücadele edip, takımlarını yarı finale taşıyor. Kadroda bulunması gereken oyuncuların, yedek kulübesinin önemi burada ortaya çıkıyor.’’
Zico, takımda orta saha ve forvete takviye yapılması gerektiğini söyledi.
Appiah’ın gelecek sezon ne olacağının belli olmadığını kaydeden Brezilyalı çalıştırıcı, ‘’Appiah her takım için önemli bir futbolcu, ama önümüzdeki sezon için durumu belli değil. Deivid’in bulunduğu yere çok iyi uyum sağladığını görüyoruz. En fazla önlem almamız gereken ve takviye yapmamız gereken mevkiiler orta saha ve forvet mevkileri’’ dedi.
‘Ligde tüm maçlar final’
Zico, Şampiyonlar Ligi’nde elendikten sonra oyuncularını Süper Lig’e motive etmekte zorlanmayacağını ifade ederek, ‘’Ligde şampiyon olmak düşüncesi zaten bizi motive ediyor’’ dedi.
Şampiyonlar Ligi’nde gelebildikleri iyi noktaya kadar geldiklerini dile getiren Zico, sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Seneye yine Şampiyonlar Ligi’nde olmak için mutlaka ligi yine kazanmamız gerekiyor. Sadece Galatasaray maçı değil bundan sonraki tüm maçlarımız final havasında geçmek zorunda. Çünkü sadece Galatasaray değil rakibimiz, Beşiktaş’ın ve Sivas’ın da şansı var. Biz en öndeyiz, avantajlı görünüyoruz fakat bu kesinlikle şampiyon olduğumuz anlamına gelmez. Aynı ciddiyetle önümüzdeki maçlara devam edip, mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Çünkü yapacaklarımız bitmedi, başarılarımıza seneye Şampiyonlar Ligi’nde devam edeceğiz.’’ (SPOR SERVİSİ)

Ankaraspor maçının hazırlıkları başladı
Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında İngiltere’nin Chelsea takımına 2-0 yenilerek bu seneki Avrupa macerasını noktalayan Fenerbahçe, bir günlük iznin ardından Süper Lig’de hafta sonunda Ankaraspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına dün yaptığı antrenmanla başladı.
Samandıra Tesisleri’nde teknik direktör Zico yönetiminde yapılan antrenmanda, Chelsea maçında oynayan futbolcular yarım saat sahada koşu yaptıktan sonra tesislere gitti. Diğer futbolcular ise koşunun ardından yarı sahada minyatür kale maç oynadı.
Sarı-lacivertlilerin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, kontrol amacıyla hastaneye gittiği için antrenmana katılmadı. Bu futbolcu, öğleden sonra tek başına çalıştı.
Bu arada, izinli olan Volkan Demirel antrenmanda yer almazken, salonda çalıştığı açıklanan Deivid, idman sonunda sahada tek başına koştu.
Öte yandan rahatsızlanan oğlunu izin alarak hastaneye götüren Kezman da antrenmanın sonunda tesislere gelerek tek başına çalıştı.
Roberto Carlos’a sağlık kontrolü
Bu arada Fenerbahçe’nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos, bir dizi sağlık kontrolünden geçti. Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklamada, Carlos’un yapılan MR ve tomografi çekimlerinde sol bacağındaki kemik dokusunun yenilenmeye başladığının gözlemlendiği kaydedildi.
Roberto Carlos’un antrenmanlara katılıp katılmayacağına ise sarı-lacivertli kulübün sağlık kurulu başkanı Ömer Taşer’in karar vereceği belirtildi.
Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 20 Şubat’ta Sevilla ile yapılan ikinci tur ilk maçında sol bacağına aldığı darbe sonucu sakatlanan Roberto Carlos, geçtiğimiz hafta Kayserispor ile Kadıköy’de oynanan maçta bir süre oyunda kalmıştı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

30. hafta İnönü’de açılıyor

SONRAKİ HABER

Meydan çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa