11 Nisan 2008 00:00

Yerel platformları güçlendirmeliyiz

AKP Hükümeti tarafından hazırlanan SSGSS Yasa Tasarısı ile sosyal güvenlik ve sağlık hizmetlerinin kamusal yanı yok sayılmakta ve bu hizmetler, temel bir hak olmaktan çıkarılarak tümü ile paralı hale getirilmeye çalışılmaktadır

Paylaş

AKP Hükümeti tarafından hazırlanan SSGSS Yasa Tasarısı ile sosyal güvenlik ve sağlık hizmetlerinin kamusal yanı yok sayılmakta ve bu hizmetler, temel bir hak olmaktan çıkarılarak tümü ile paralı hale getirilmeye çalışılmaktadır.
Yasaya karşı EP’in ortaya koyduğu 14 Mart eylemi, sendikaları yalancılıkla suçlayan hükümete geri adım attırmış, diyalog çağrıları yapmak zorunda bırakmıştır. EP’te Türk İş, Hak-İş, Kamu-Sen gibi sendikaların başındaki sendika bürokratlarının temsil ettiği işçi ve emekçi sınıfına karşı sermayeden yana açıktan tavır almalarına rağmen, 6 Nisan eylemine Tür-İş’e bağlı 11 sendikanın katılması; KESK’in, DİSK’in, TTB’nin, TMMOB’un kararlı tutumu, yerellerde kurulan platformlar bizlere büyük bir moral olmuştur.
Yerel platformlar güçlendirilmelidir. Çünkü tüm bu saldırılar ancak birleşik bir mücadele ile engellenebilir. Yerellerde işçi ve kamu emekçileri sendikalarını bir araya getirecek platformların, birliklerin oluşturulması, işyerlerinde de emekçilerin birliğini güçlendirecek merkezi düzeyde oluşturulan birliklerin de kalıcı olmasını sağlayacaktır.
Menekşe Öcal Süleyman Nazif İÖO İşyeri Temsilcisi (Mamak/ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

Unutulanların dışında hiçbir şey yok!

SONRAKİ HABER

Recep İvedik, Gora’nın rekorunu kırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa