11 Nisan 2008 00:00

Otobüs talebi

Yenibosna Atatürk Caddesi civarında bulunan mahalle sakinleri olarak, işe gidiş gelişlerimizde, çocuklarımızın okullarına gidip gelmeleri sırasında çok sıkıntı çekiyoruz

Paylaş

Yenibosna Atatürk Caddesi civarında bulunan mahalle sakinleri olarak, işe gidiş gelişlerimizde, çocuklarımızın okullarına gidip gelmeleri sırasında çok sıkıntı çekiyoruz. Bunun üzerine Bakırköy’e giden üç belediye otobüsünün yetersiz olduğu; ayrıca Eminönü’ne, Aksaray’a otobüs hatlarının konulması ile ilgili mahalle sakinleri tarafından toplanan imzalı dilekçeyi Kaymakamlığa verdik. Ancak kaymakamlık tarafından adımıza gönderilen açıklamada, Bakırköy hattında üç otobüs ile yanıt verildiği, ayrıca Dereyolu’nu kullanan diğer hat otobüslerinin şehrin merkezi yerlerine aktarmalı olarak ulaşım imkanı bulunduğundan yeni hat açılmasının uygun görülmediği bildirildi.
Ancak bizim sorunumuz zaten Eminönü, Aksaray’a giden otobüsün Atatürk Caddesi’nden geçmediği yönündeydi, bu anlamda problemimiz halen çözülmüş değil. Topkapı veya Bakırköy arabalarına ücret ödeyip Yenibosna Metro’ya, oradan da tekrar bir ücret daha ödeyerek gitmek istediğin yere gideceksin; bu da şu demektir ki günde dört araba ücreti ödeyeceksin; yani yine kambur üstüne kambur bizlerin sırtına binecek. Umarım talebimiz Bahçelievler Belediyesi tarafından tekrar dikkate alınır ve çözümü konusunda harekete geçilir.
Zeliha Temel
(Bahçelievler/ İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Sermayeyi endişelendiren ‘açlık’ değil, açlık ordusu

SONRAKİ HABER

İskenderun Demir Çelik’te çalışmak nasıl bir şey?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...