11 Nisan 2008 00:00

SSGSS’ye karşı mücadele kararlılığı

Menemen’de gerçekleştirilen panelde SSGSS’ye karşı mücadele tartışıldı. Eğitim Sen, SES, Emekli-Sen, Genel-İş, Belediye-İş, ADD, Pir Sultan Abdal Derneği Menemen şubelerinin bir araya gelip oluşturdukları SSGSS karşıtı yerel platform tarafından gerçekleştirilen panel, Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlendi

Paylaş

Menemen’de gerçekleştirilen panelde SSGSS’ye karşı mücadele tartışıldı.
Eğitim Sen, SES, Emekli-Sen, Genel-İş, Belediye-İş, ADD, Pir Sultan Abdal Derneği Menemen şubelerinin bir araya gelip oluşturdukları SSGSS karşıtı yerel platform tarafından gerçekleştirilen panel, Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlendi. 200 kişinin katıldığı panele konuşmacı olarak SES İzmir Şube Başkanı Dr. Ergun Demir, Emekli-Sen 3 No’lu Şube Yöneticisi Abdülsamet Başkak ve EMEP İzmir İl Başkanı Avukat Hasan Hüseyin Evin katıldı. Ergun Demir, SSGSS Yasası’nın sağlık ve sigorta hizmetlerinin özelleştirilmesi için yapıldığına dikkat çekerek, sendikacıları yalancılıkla itham eden Başbakan’ın iddialarına, gösterdiği belgelerle yanıt verdi.
Demir, “Biz yalancı değiliz, Başbakan doğru söylemiyor. Biz Emek Platformu olarak 19 madde üzerinden bu yasaya itiraz ettik. Türk-İş Genel Merkezi teslim oldu, ancak bizler yerellerden birlikleri kurarak 14 Mart ve 1 Nisan eylemlerinde olduğu gibi mücadeleye devam ediyoruz” dedi. Hasan Hüseyin Evin ise yasanın patronlar için gerekli olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasına “İşverenlerin ve onların siyasi temsilcilerinin kendileri için gerekli yasaları çıkarmak için mücadele ederken emekçilerde kendileri için gerekli yasaları korumak veya çıkarmak için mücadele etmelidir” dedi. Türk-İş Genel Merkezi’nin tutumunu eleştiren Evin, buna karşın İzmir’de ve İstanbul da Türk-İş’e bağlı sendikaların yerel platformlarla mücadeleye devam etmesinin çok önemli olduğunu belirtti.
Abdülsamet Başkak ise 45-50 yaşından sonra her insanda kronik sağlık sorunlarının çıktığını, bu yasayla da kronik hastalıkların bakımının, tedavisinin engellendiğini söyleyerek AKP Hükümeti’nin emeklilere, yaşlılara ölümü reva gördüğüne dikkat çekti. Başkak, “Cenaze yardımını kesiyor, tedavilerimizi engelliyor. Biz o kadar primi niye ödedik? Namerde muhtaç olmamak için değil mi? Bu hükümet bize yok olmayı, ölmeyi reva görüyor” dedi. Panelde söz alan Belediye-İş İşyeri Temsilcisi Hüseyin Eken de konuşmacılara parasız sağlık, parasız eğitim, asgari ücretliye, emekliye insanca yaşanacak ücret ve herkese sosyal güvenlik gibi taleplerin net olarak ifade edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Türk-İş Genel Merkezi bizi bağlamıyor. Sendika ağalığının bitmesi için de mücadele etmeliyiz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bölge mitinglerine çağrı

SONRAKİ HABER

Meclis’te SSGSS eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...