11 Nisan 2008 00:00

Gül: Çıkışın yolu AB

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin tartışmalı ortamdan çıkış yolunun Avrupa Birliği reformlarını gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi toplantısının açılışında konuşan Gül, “Millet olarak reform sürecine, ara vermeksizin koşar adımlarla gitmemizi tavsiye ediyorum” diye konuştu

Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin tartışmalı ortamdan çıkış yolunun Avrupa Birliği reformlarını gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi toplantısının açılışında konuşan Gül, “Millet olarak reform sürecine, ara vermeksizin koşar adımlarla gitmemizi tavsiye ediyorum” diye konuştu.
Gül, reform sürecine sahip çıkıldığı takdirde, Türkiye’nin tartışmalı ortamdan daha güçlü bir şekilde çıkacağına inandığını belirtti, demokrasinin ilkelerinin ve kurumlarının zedelenmemesi konusunda herkesin duyarlı olmasını istedi.
Türkiye ve AB arasındaki ilişkilerin, diyalogun ve işbirliğinin her düzeyde geliştirilmesinin devam eden katılım sürecinin gereği olduğunu da ifade eden Gül, “Katılım müzakereleri devam ettiği halde, Avrupa’da ülkemize ilişkin, Türkiye’de ise AB ile ilgili olarak bazı iletişim, algılama ve anlayış sunumları ile kimi zaman da yanlış anlamaların bulunduğunu görüyoruz. Bu itibarla da KİK’in çalışmalarının bundan sonra da etkin biçimde devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.
Laiklik mesajı
Müzakerelerin, Türkiye’nin ve bütün AB üyelerinin ittifakla ve en yüksek düzeydeki siyasi iradesiyle başlaması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Bu mutabakat halkın dokusundan gelen köklü ve kuvvetli bir mutabakattır. Bu aynı zamanda milletimizin tarihsel tecrübe ve gelişiminden süzülmüş akılcı temellere dayanan bir mutabakattır. 85 yıllık cumhuriyet döneminde sağlanan başarı ve kazanımlar, cumhuriyetimizin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olma özelliklerini daha da güçlendirmiştir, daha da derinleştirmiştir” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Başbuğ, Büyükanıt’ın izinde

SONRAKİ HABER

DURUM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...