11 Nisan 2008 00:00

Savcı 12 yaşındaki Uğur’a ‘terörist’ dedi

Kızıltepe’de babası Ahmet Kaymaz ile birlikte katledilen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ın anma etkinliğine katılan 5 üniversite öğrencisi hakkında “örgüt propagandası yapmak” suçundan dava açıldı

Paylaş

Kızıltepe’de babası Ahmet Kaymaz ile birlikte katledilen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ın anma etkinliğine katılan 5 üniversite öğrencisi hakkında “örgüt propagandası yapmak” suçundan dava açıldı. İddianamede, Uğur Kaymaz için “güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada ölü ele geçirilen örgüt mensubu” ifadelerinin kullanılması dikkat çekti.
İddianamede, öğrencilerden D.D, S.A, F.A, M.Ö ve H.A’nın Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği üyesi oldukları, üniversitede düzenlenen gösterilere katıldıkları, “Barış yürüyüşü” adı altında izinsiz yürüyüş düzenledikleri, yazılı pankart açtıkları ve Kürtçe marşlar okudukları kaydedildi.
12 yaşında ‘terörist’yapıldı
İddianamede, sanıklardan D.D’nin, kapatılan DEHAP’ın Diyarbakır İl Örgüt tarafından Dağkapı Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında güvenlik güçleriyle girmiş olduğu silahlı çatışma neticesinde “ölü olarak ele geçirilen Uğur Kaymaz adlı örgüt mensubunun öldürülmesini” protesto ettiği ileri sürüldü.
Uğur Kaymaz’ın PKK üyesi gösterildiği iddianamede, Dağkapı Meydanı’nda yapılan basın açıklamasında slogan atıp yürümesi ve Uğur Kaymaz’ın fotoğrafının bulunduğu dövizi taşıması ve ıslık çalan grubun içinde yer alması da “PKK terör örgütünün ve örgüt mensuplarının propagandasını” yapmakla suçlandı. Öğrencilerin yargılanmaları önümüzdeki günlerde Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanacak. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Ara Sıra

SONRAKİ HABER

Zana’nın ‘3 lider’ sözüne 2 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...