11 Nisan 2008 00:00

Bu sağlık ocağı hiç açılmadı

1986 yılında yapılan, ancak yapıldığı günden bu yana kapalı bulunan Varto İlçesine bağlı Başkent köyündeki sağlık ocağı harabeye döndü. İki yıl önce 12 bin YTL harcanarak tadilatı yapılan, ancak yine hizmete açılmayan sağlık ocağı için köylüler tepkili

Paylaş

1986 yılında yapılan, ancak yapıldığı günden bu yana kapalı bulunan Varto İlçesine bağlı Başkent köyündeki sağlık ocağı harabeye döndü. İki yıl önce 12 bin YTL harcanarak tadilatı yapılan, ancak yine hizmete açılmayan sağlık ocağı için köylüler tepkili.
45 hane, 300 nüfuslu Varto İlçesinin Başkent köylüleri, 22 yıldır açılamayan sağlık ocağı için tepkililer. Başkent Sağlık Ocağı hizmete açılmış olsaydı, çevrede bulunan 13 köyle toplam 3 bin kişiye hizmet edecekti. Kendi haline terk edilen Başkent Sağlık Ocağı yavaş yavaş harabe görünümü almaya başladı. Köylülerden Evrim Ağyüz, “22 yıldır bu sağlık ocağını hizmete açamadılar. Burası hizmete açılmış olsa 3 bin kişi buradan yararlanabilecek. Bir iğne yaptırmak için bile Varto merkeze gidiyoruz. Bizlere eziyet çektiriyorlar. Buraya bunca yatırım yapıldı. İki sene önce 12 bin YTL para harcanarak bakımı yapıldı. Yazık değil mi bu harcamalara, devletimiz bu kadar zengin mi ki bu parayı boşu boşuna açılmayacak bir sağlık ocağına harcıyor?” dedi.
Başkent Köyü Muhtarı Abdurrahim Sönmez ise şunları söyledi: “Sağlık ocağımız 1986 yılında yapıldı. Yapılmasından sonra buraya bir görevli atamadılar. Buradan 13 köy, 3 bin insan yararlanacak, ama her nedense bir türlü hizmete açılamadı. Bizler gereken yerlere başvurumuzu yaptık ama bir sonuç alamadık. Bizler sağlık ocağımızın bir an önce hizmete açılmasını istiyoruz.”
Sakine Sönmez de çocukları ateşlendiğinde bile Varto’ya gitmek zorunda kaldıklarını belirterek, “Biz çok fazla bir şey istemiyoruz. Her zaman burası en kısa zamanda açılacak deniyor, ama hiç açıldığını görmedik. Bari bu binayı tamamen ortadan kaldırsalar da bizler de bilsek ki sağlık ocağımız yok” dedi. (Muş/EVRENSEL)
Cevat Danış
ÖNCEKİ HABER

Mücadele ateşi yanmaya devam edecek

SONRAKİ HABER

Kentsel dönüşüm mağdur ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa