11 Nisan 2008 00:00

Kuzu kurda emanet

Akdeniz Üniversitesi’nde ülkücülerin silahlı saldırılarıyla oluşan gergin ortam varlığını sürdürüyor. Öğrencilere ateş eden ve Ülkü Ocakları’yla bağlantılı olduğu ortaya çıkan Ömer Ulusoy hâlâ yakalanamadı

Paylaş

Akdeniz Üniversitesi’nde ülkücülerin silahlı saldırılarıyla oluşan gergin ortam varlığını sürdürüyor. Öğrencilere ateş eden ve Ülkü Ocakları’yla bağlantılı olduğu ortaya çıkan Ömer Ulusoy hâlâ yakalanamadı. Polisin aradan geçen zamana rağmen zanlıyı yakalayamaması üzerine, Ulusoy’u yakalayacak polise 10 maaş tutarında ödül konulması kararlaştırıldı. Olayın failleri ve planlayıcıları belliyken üniversite rektörü ise okulu daha da karıştıracak bir karara imza atarak, polisi üniversiteye davet etti. Olaylara seyirci kalmak dışında bir girişimde bulunmayan, sonrasında da gerçek failleri yakalamak için kılını kıpırdatmayan polisin nasıl bir güvenlik sağlayacağı da tartışma yarattı.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Akdeniz Öğrenci Yurdu’nda 4 Nisan gecesi başlayan olaylarda polisi kampüse davet ettiğini, 5 Nisan günü de yazıyla Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat ederek, polisin 3 gün süreyle kampüste görev yapmasını talep ettiğini dile getirdi.
Perde arkası karanlık
Prof. Dr. Akaydın düzenlediği basın toplantısında, üniversitede yaşanan olayları kronolojik olarak sıraladı ve olaylardan önce güvenlik güçleriyle yaptığı yazışmalara ilişkin belgeleri basın mensuplarına gösterdi. Olayların perde arkasında olanların tam olarak ortaya çıkarılmadığına da işaret eden Akaydın, tüm akil insanları olayları lanetlemeye çağırdı.
Antalya valisinin kendisini 4 Nisan gecesi saat 22.00’de telefonla arayarak bilgilendirildiğini aktaran Akaydın, bunun üzerine emniyet güçlerini (polis) kampüse davet ettiğini söyledi. “Emniyet güçleri kampüse intikal edene kadar, üniversite güvenlik görevlilerinin kontrol edemediği bir çatışma yaşanıyor. Çatışmada yaralanan olmadı. Ardından da çevik kuvvetin müdahalesi sayesinde hemen örtbas ediliyor, sükunet sağlanıyor, öğrencilerin bir kısmı yurda alınıyor. 5 Nisan saat 02.00 itibariyle yurtta sükunet sağlıyor. Ben 5 Nisan sabahı yazılı olarak gerekli yerlere müracaat ediyorum. 3 gün süreyle güvenlik güçlerinin üniversite kampüsünde yer almalarını istiyorum. Bu ne demektir? 5188 sayılı Kanun’a göre artık 5 Nisan itibariyle üniversite kampüsünün koruma ve güvenliği emniyet güçlerine intikal etmiştir. Güvenlik memurlarım emniyet güçlerinin emrine girmiş demektir. 4 Nisan’da sözel olarak söylenmiş ve 5 Nisan’da yazılı emre dönüşmüştür.”
İzah edemiyor
Akaydın, şunları belirtti: “Şunu izah etmekte güçlük çekiyorum. Bu kişi, siz basın mensuplarına, sanki çok yakından, film stüdyosundaymış gibi görüntü vererek, hedef göstererek ateş eder, iki şarjör boşaltır ve sonra elini kolunu sallayarak çıkar. Böyle bir şey olabilir mi? Şimdi heyecanla ben de bu kişinin yakalanmasını ve sorumluların açıklanmasını bekliyorum.”
Akaydın, konuşmasından sonra, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Akaydın bir soru üzerine, çevik kuvvet polisinin üniversite kampüslerine rektörün davetiyle girebildiğini, ancak Terörle Mücadele ya da İstihbarat şubelerinde çalışan sivil giyimli polislerin kampüslere girmesinin izne bağlı olmadığını, bu görevlilerin kimliğinden ya da üniversiteye girdiğinden kendisinin haberinin dahi olamayacağını söyledi. (Antalya/EVRENSEL)

Yakalanması için ödül mü lazım!
Yaşanan saldırıda tabancayla ateş eden Ömer Ulusoy’u yakalayan polis memuruna 10 maaş tutarında ödül verileceği açıklandı. Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, Ömer Ulusoy’un yakalanması için çalışmaların sürdüğünü ancak başarılı olunamadığını kaydetti. Arslan ihbarlar yapıldığını ancak ihbarların asılsız çıktığını dile getirdi.
ÖNCEKİ HABER

Yurt müdürü görevden alındı

SONRAKİ HABER

Mamak esnafı ekmeğinden oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa