12 Nisan 2008 00:00

Bel altı seçim haberleri

İtalya’da Pazar günü yapılacak seçimler, medyada yalnızca “belden aşağı” muhabbetlerin konusu olarak yer buluyor.

Paylaş

İtalya’da Pazar günü yapılacak seçimler, medyada yalnızca “belden aşağı” muhabbetlerin konusu olarak yer buluyor. Siyasi polemiklere yer vermeyen gazeteler, “Sağcı kadınlar daha güzel”, “Solcular yatakta daha iyi” gibi cinsel içerikli sataşmaları, İtalyan siyasi gündeminin en önemli maddeleri gibi sunuyor.
İtalya seçimlerini Türkiye gazetelerinden izleyen biri, Meclis’e “ne için” girildiği konusunda kafa karışıklığı yaşayabilir. Günlerdir kadınların güzel olup olmadığı tartışmasına dış haberler sayfalarının manşetlerinden yer veren gazeteler, bu haberlerin iyice suyunu çıkardı. Perşembe günkü gazetelerde eski Başbakan Berlusconi’nin “Sağcı kadınlar daha güzel” sözünün başlığa çıktığı görülmüştü. Muhabbet giderek belden aşağı düştükçe, gazete manşetlerinin ilgisi azalmadı, tersine arttı.
Sabah gazetesinin dünya raporu sayfasının dünkü manşeti “Solcular yatakta daha iyi” diyordu. “İtalya’da siyaset bel altına düştü” eleştirisine de üst başlıkta yer veren gazete, bu bel altına düşen siyasete yine de ilgi göstermekten kaçınmadı. Manşetteki ifade sol parti lideri Salvi’ye aitti. Bunun hemen altında yer alan haber ise, daha da ileri gidiyordu: “Berlusconi’ye vermeyeceğim / Seçim sloganlarından biri ‘AB’de Türkiye’ye hayır’ olan Santanche de Berlusconi’nin sataşmalarının altında kalmadı.”
Haberde çeviri ve redaksiyonun etkisiyle kullanılan ifade ve düzey, iyice bel altına düşmüştü. İtalyan gazetelerinde siyasi tartışmaların yer verildiği seçimlerin Türkiye gazetelerinde bu şekliyle yer alması dikkat çekti. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Google: İnceliyoruz

SONRAKİ HABER

Metin haber yazmaya devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...