12 Nisan 2008 00:00

Biri zirve, diğeri prestij peşinde

Süper Lig’in 30. haftasına bugün oynanacak 3 karşılaşmayla devam edilecek. Zirve yarışını sürdüren takımlardan Galatasaray, ligde prestij maçları oynayan Trabzonspor ile İstanbul’da kozlarını paylaşacak.

Paylaş

Süper Lig’in 30. haftasına bugün oynanacak 3 karşılaşmayla devam edilecek. Zirve yarışını sürdüren takımlardan Galatasaray, ligde prestij maçları oynayan Trabzonspor ile İstanbul’da kozlarını paylaşacak.
Sarı-kırmızılı ekibin bu maçtaki tek hedefi galibiyet. Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp’ın istifasının ardından antrenörler yönetiminde çalışmalarını sürdüren sarı-kırmızılı ekip, Gençlerbirliği mücadelesinin ardından Trabzonspor karşısında da sahadan 3 puanla ayrılıp şampiyonluk mücadelesindeki yoluna devam etmek istiyor.
Lider Fenerbahçe’nin 2 puan arkasında 64 puanda bulunan Galatasaray, Trabzonspor karşısında alacağı bir galibiyetle zirve yarışındaki iddiasını sürdürmek isterken, hemen arkasında yer alan Sivasspor ve Beşiktaş’la da puan farkını korumanın hesaplarını yapıyor.
Gençlerbirliği maçında gördüğü sarı kart nedeniyle Trabzonspor maçı öncesi cezalı duruma düşen Brezilyalı yıldız Lincoln’un yanı sıra, sakatlıkları devam eden Song ve Orkun bugünkü maçta görev alamayacak. Ayrıca, sakatlığı devam eden Arda’nın tedavisinin devam ettiği açıklanırken, bu oyuncunun Trabzonspor karşısında forma giyip giyemeyeceğinin maç saatinde kesinleşeceği ifade edildi. Ali Sami Yen Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak karşılaşma Lig TV’den naklen yayınlanacak.
Trabzonspor’da ise sakatlığı süren Serkan ile hafif sakatlığı bulunan Mısırlı oyuncu Moawad ile Jefferson, Ahmet ve Kadir bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecek.
102. buluşma
Galatasaray ile Trabzonspor, bugünkü lig maçıyla birlikte 102. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar yapılan 101 karşılaşmanın 45’ini Galatasaray, 33’ünü Trabzonspor kazanırken, 23 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.
Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere yapılan toplam 101 maçta, Galatasaray 128, Trabzonspor ise 110 kez gol sevinci yaşadı.
Galatasaray, lig maçlarında galibiyetlerde Trabzonspor’un 8 farkla önünde bulunuyor. Ligde yapılan 67 karşılaşmanın 29’unu Galatasaray kazanırken, 21 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu. 17 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Lig maçlarında Galatasaray toplam 83, Trabzonspor ise 74 gol attı. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Trabzon’da yapılan maçı Galatasaray 1-0 kazandı.
İstanbul’daki maçlar
İki ekip arasında İstanbul’da yapılan karşılaşmalarda Galatasaray, galibiyet sayısında rakibine büyük üstünlük kurdu.
Trabzonspor, İstanbul’daki 33 maçta Galatasaray’ı yalnızca 7 kez yenerken, Galatasaray ise bordo-mavilileri 17 kez mağlup etmeyi başardı. İstanbul’daki 9 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Galatasaray’ın İstanbul’daki 43 golüne karşılık, Trabzonspor 34 gol kaydetti.
Geçen sezon İstanbul’da yapılan lig maçını Galatasaray 2-1 kazanmıştı.

Süper Lig’de günün programı:
15.00 Denizlispor-İst. Belediyespor
15.00 Gençlerbirliği-Gaziantepspor
19.00 Galatasaray-Trabzonspor
(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

G.Saray ULEB’de final arıyor

SONRAKİ HABER

Dünyadan Sonra show 16.30

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...