12 Nisan 2008 00:00

Sistem sömürsün gel sen de seyret

İçinde bulunduğumuz durum bizleri eli kolu bağlı, hiçbir şeye direnmeyen, karşı koymayan, koyun gibi güdülmeyi bekleyen bir gençlik haline getirdi.

Paylaş

İçinde bulunduğumuz durum bizleri eli kolu bağlı, hiçbir şeye direnmeyen, karşı koymayan, koyun gibi güdülmeyi bekleyen bir gençlik haline getirdi. Şu anda geleceğimizi değiştiren köle düzeni yürürlüğe girmek üzere. Hangi muhalefet, hangi basın yayın organı bununla ilgili bir eleştiri getiriyor ya da halkı ampulden başka bir şeyle aydınlatmaya çalışıyor?.. Tabii ki hiç kimse. Sermeyenin elinde olan imkanlarla yasayı allayıp pullayıp gözümüze sokuyorlar.
Peki biz bu yasa hakkında ne biliyoruz, neler yapıyoruz, tuttuğumuz taraf hangisi? Burada yerine getirilmesi gereken en büyük görev, işçi emekçi sınıfından sonra yasaya gençlerin de tepki gösterip karşı koymasıdır. Bütün gençler gibi bilgim kısıtlı ama gördüğüm bir şey var ki tek eksik kalan şey prangalarımız. İmkanımız, bir şeyleri değiştirebilme umudu varken bu fırsatı değerlendirelim. Özelleştirmeler ve mezarda emeklilik tartışmalarında olduğu gibi emekçilere yanlış bilgiler veriliyor. Yalan propagandalar en üst seviyeye çıkıyor. Zaten olmayan hakkımızın da elimizden alınacağından hiç bahsedilmiyor. Türban, AKP’nin kapatma davası derken yasa Meclis’e geldi bile. Bizim de başımıza sardıkları ÖSS belası onların ekmeklerine iyice yağ sürüyor, emekçiler ve gençler her iki taraftan kıskaç altında.
Eğer bir şeyler yapmayıp olacakları sadece seyredersek, köleliği kabul etmiş ve sermeyenin en büyük halkasında biz gençler en ön saflarda yerimizi sağlamlaştırmış olacağız. Biz gençler bu sömürüye alet olmayalım. Sesimizi çıkaralım; Newroz’la başlayan birlik, beraberlik, barış ateşinin sistemi de yakacak, parçalayacak bir yangın olmasını sağlayalım. Sömürüye, köleliğe ve SSGSS’ye hayır!..
Yasemin Yılmaz/Dershane öğrencisi (Gebze/KOCAELİ)
ÖNCEKİ HABER

İşçi haklarını koruyan sendikada örgütlenmeliyiz

SONRAKİ HABER

ZEUS SUNAĞI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...