12 Nisan 2008 00:00

Onurumuzu satmayız

Bizler Bosal Mimaysan AŞ’de çalışan onurlu işçileriz. Bütün baskı ve sömürüye karşı yaklaşık 3 yıl önce Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlendik.

Paylaş

Bizler Bosal Mimaysan AŞ’de çalışan onurlu işçileriz. Bütün baskı ve sömürüye karşı yaklaşık 3 yıl önce Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlendik. Sendikalı ve örgütlü olarak, beraber düşünen, beraber hareket eden işçiler olarak, sendikamızın yol göstericiliğinden ve yaşamımızdan memnunduk. Ta ki işverenimiz, sarı sendikayı koltuğunun altına alıp bizleri zorla bu sarı sendikaya üye yapmak isteyene kadar... Ama başaramadılar.
Son bir haftadır Birleşik Metal-İş Sendikası üyelerine müthiş bir şekilde saldırı başladı. Üyelerin ev adresleri, telefon numaraları işveren tarafından Türk Metal’e verildi. Hızını alamayan işveren, ikisi temsilci 6 işçiyi işten çıkardı. Sandılar ki 6 işçiyi çıkarırsak diğerleri siner ve Türk Metal’e geçerler. Ama umulduğu gibi olmadı. Bosal işçisi, onuruna, sendikasına, namusuna halel getirecek en ufak bir tutumdan bile geri durdu. İşverene, parayla Birleşik Metal-İş üyelerini satın alamayacağını öğrettik. Dileriz, işten atılan 6 arkadaş da geri dönecek ve tekrar huzura kavuşacağız. Bossal işçisini bölmeye kimsenin gücü yetmez. İnadına sendika, inadına DİSK!
Bossal Mimaysan işçileri (Gebze/KOCAELİ)
ÖNCEKİ HABER

TOKİ verdiği sözleri tutmuyor

SONRAKİ HABER

İşçi haklarını koruyan sendikada örgütlenmeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...