12 Nisan 2008 00:00

Grevdeki işçiler şenlikte buluşuyor

Grevde iki ayı geride bırakan Sincan TEGA Mühendislik işçileri, grevle dayanışma şenliğine hazırlanıyor.

Paylaş

Grevde iki ayı geride bırakan Sincan TEGA Mühendislik işçileri, grevle dayanışma şenliğine hazırlanıyor. Birleşik Metal-İş Sendikası Anadolu Şubesi tarafından yarın (pazar) saat 15.30’da Sincan Lale Meydanı Yağmur Düğün Salonu’nda düzenlenecek etkinliğe tüm emek dostları ve Sincan halkı davet edildi. Grevci işçilerin aileleriyle birlikte katılacağı etkinliğe Hasan Tatar, Sevinç Eratalay ve Tolga Çandar da şarkılarıyla renk katacaklar.
Bir aya yakın bir zamandan beri etkinliğin davetiyelerini dağıtan TEGA işçileri, katılımın yüksek olacağını tahmin ettiklerini belirtiyor. Başta komşuları, arkadaşları ve akrabaları olmak üzere özellikle diğer fabrikalarda çalışan işçilere davetiyeler ulaştıran işçiler, şenliğin mücadele kararlılıklarını sergilemesi gerektiğini söylüyorlar. Birleşik Metal-İş Görevlisi Uğur Tozlu, “Bu etkinliği sadece biz değil TEGA patronu da merakla bekliyor. Sönük ve coşkusuz geçmesini istiyordur. Ama öyle olmayacak. Biz bütün işçiler ve emek dostları olarak o gün patrona hak ettiği cevabı bir kez daha vermek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Organize sanayi işçilerinin büyük bir bölümünden destek gördüklerini belirten işçiler ise “Grevimizi bugüne kadar getirdik. Sonuna kadar gitmeye de kararlıyız” dediler.
Kaldırım taşı
Öte yandan bir süre önce grev noktasının önüne palet palet kaldırım taşları yığılmasına işçiler tepkili. İşçiler, organize sanayi yönetimi tarafından bırakılan taşların kaldırım yapmak için değil grev nöbetlerini zorlaştırmak ve grev noktasını bir şantiye çadırı gibi göstermek amacıyla bırakıldığını düşünüyorlar.
İşçilerden Ömer Akkaya, “Taşları kaldırım yapmak için değil, grev çadırını yol işçilerinin şantiye çadırı gibi göstermek için yığdılar buraya. Kaldırımlar zaten yapılı. Organizenin başka bir yerinde böyle bir şey yok. Organize yönetimi de bizle uğraşıyor” dedi.
İşçilerden Şener Kızılkaya ise patronun uzlaşmaz tavrına anlam veremediğini belirtiyor. İşverenin kârının küçük bir bölümünü verse sorunun çözüleceğine, ancak buna bile razı olmadığına dikkat çeken Kızılkaya, “Organize yönetimi bile bizle uğraşıyor. Ama biz alıştık artık. Kazanana kadar devam edecek grevimiz. Organizede yeni fabrikalar açılıyor. Patronlar palazlandıkça yeni işyerleri açıyorlar. Her yerde işçilerin sırtından zenginleşiyorlar. OSTİM’de büyüyen bu tarafa geliyor. Ama hakkımızı vermeye gelince aslan kesiliyorlar” şeklinde konuştu.
Kazanma sırası TEGA’da
TEGA işçileri, bir süre önce kazanım ile biten Mersin SCT Filtre grevinin de kendilerine moral olduğunu söylüyorlar. İşyeri Baştemsilcisi Erdal Erdem, “Mersin”deki arkadaşlarımızın kazanarak, başları dik olarak fabrikalarına dönmeleri bizim için de çok önemli. Onlar nasıl mücadele edip kazandılarsa biz de öyle kazanacağız. Darısı başımıza” dedi. Sendika görevlisi Uğur Tozlu ise “Grev bir kere başladıktan sonra eninde sonunda işçilerin lehine bitecektir. Ama 3 ayda ama 1 yılda. Biz direneceğiz. Grevin sürmesi ya da sona ermesi patronun elinde. Eğer haklarımızı verirse bu mesele çözümlenir. Yoksa kendisi bilir. Biz sonuna kadar gitmeye hazırız” şeklinde konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
Savaş Topal
ÖNCEKİ HABER

Okullarda Kuran-ı Kerim dağıtılıyor

SONRAKİ HABER

TOKİ verdiği sözleri tutmuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...