12 Nisan 2008 00:00

SASA’da grev kararı asıldı

Petrol-İş Sendikası üyesi ADVANSA SASA işçileri, patronun toplusözleşmedeki dayatmalarına karşı grev kararı aldı.

Paylaş

Petrol-İş Sendikası üyesi ADVANSA SASA işçileri, patronun toplusözleşmedeki dayatmalarına karşı grev kararı aldı. Grev ilanını fabrikaya asan işçiler, taleplerinin kabul edilmemesi halinde mücadeleye devam edeceklerini bildirdiler.
1 Ocak 2008 tarihinde başlayan TİS görüşmelerinde 69 maddenin 34’ünde uyuşmazlığa gidildi. Petrol-İş Adana Şube Başkanı Ahmet Kabaca, patronun esnek çalışmayı içeren ve kazanılmış hakları geriye götürecek teklifler sunduğunu dile getirdi. “Patronun tutumu iş olursa gel çalış, iş olmazsa ücretsiz izindesin. Bu teklifleri asla kabul edemeyiz” diyen Kabaca, şöyle devam etti: “Bizim için toplusözleşme dönemi yeni kazanımlar elde etmek dönemidir, ama maalesef işverenimiz yeni kazanımlar elde etmeyi bırak, yıllardır mücadele verilerek kazanılan haklarımızı geri götürmek istemektedir. Bizim bu sözleşmeden beklentimiz kazanılmış haklarımızın korunması, ücretlerimizdeki kayıplarımızın karşılanması olacaktır.” Bu dayatmalara karşı grev kararı aldıklarını ifade eden Kabaca, greve çıkmalarının sorumlusunun patron olacağını söyledi.
İşverenin zarar ettiğini iddia ederek kendileri ile masaya oturduğunu ifade eden Kabaca, işçilerin işyerinde yıllardır özveri ve fedakarlık yaparak çalışmakta olduğunu belirterek “İşyerinde olan en ufak bir olumsuzluğun biz çalışanlara fatura edilmesine artık tahammülümüz kalmadı. Bu işyerinde bizim görevimiz kaliteli üretim yapmaktır. Biz de bunu fazlasıyla yaptığımız kanaatindeyiz. İşyerinde bir olumsuzluk varsa bunun sorumlusu biz değiliz, bunun hesabı da bize sorulmamalıdır” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Her yerde SSGSS’ye tepki var

SONRAKİ HABER

SES ve BES kongrelerinde SSGSS’ye karşı mücadele çağrısı yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...