12 Nisan 2008 00:00

İsrail askerleri Gazze’ye girdi

İsrail askerlerinin, dün sabah saatlerinde tanklarla Gazze Şeridi’ne girdiği bildirildi.

Paylaş

İsrail askerlerinin, dün sabah saatlerinde tanklarla Gazze Şeridi’ne girdiği bildirildi. Filistinli kaynaklar, İsrail askerlerinin 10 tank ve 2 buldozerle Hamas’ın kontrolündeki Gazze Şeridi’ne girdiğini ve , operasyona savaş uçaklarının da destek verdiğini belirtti. İsrailli kaynaklar da askerlerin Bureyc mülteci kampının batısına girdiğini doğruladı.
İsrail askerlerinin Gazze Şeridi’nin orta kesimlerindeki El Bureyc mülteci kampı yakınlarında düzenlediği operasyonda ise üç Filistinli çocuk öldü, 10 Filistinli yaralandı. Hastane kaynaklarından verilen bilgiye göre, İsrail özel timlerinin dün sabah sınırın iç kesimlerine girerek, mülteci kampının yakınında yaptığı operasyonda bombalanan bir evde yaralanan 12 yaşında bir çocuk hastanede hayatını kaybetti. Yetkililer, sağlık görevlilerinin vurulan bir evden iki çocuğun cesedini çıkardıklarını kaydetti. Hastane yetkilileri, tanklardan evlere ateş açıldığını, yoğun ateş altında ambulansların çok zor şartlar altında ölü ve yaralıları almaya çalıştığını belirtti.
Olmert tehdit etmişti
İsrail, önceki akşam Batı Şeria’nın güneyindeki Han Yunus’a bombardıman düzenlemiş ve 2 Hamas üyesi öldürülmüştü.
Perşembe günü partisinin yandaşlarına konuşan İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Hamas’ı Gazze Şeridi’nde “şiddeti sürdürmek”le suçlamış ve bu bölgeye ölümcül bir saldırı gerçekleştirme tehdidinde bulunmuştu. Ayrıca İsrail, geçtiğimiz hafta sonu tarihinin en büyük askeri tatbikatlarından birini gerçekleştirmişti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Fransa’da on binlerce liseli yürüdü

SONRAKİ HABER

Bush topu yeni başkana atıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa