12 Nisan 2008 00:00

Zapatero’ya destek yok

İspanya’da 9 Mart’ta yapılan genel seçimleri kazanan Sosyalist İşçi Partisi’nin (PSOE) lideri Jose Luis Rodriguez Zapatero, dün mecliste yapılan ikinci tur oylamada sadece partisinin desteğiyle güvenoyunu aldı

Paylaş

İspanya’da 9 Mart’ta yapılan genel seçimleri kazanan Sosyalist İşçi Partisi’nin (PSOE) lideri Jose Luis Rodriguez Zapatero, dün mecliste yapılan ikinci tur oylamada sadece partisinin desteğiyle güvenoyunu aldı. PSOE’nin 169 milletvekili bulunduğu 350 sandalyeli mecliste çarşamba günü yapılan birinci tur oylamada, Zapatero mutlak çoğunluk olan 176 oya ulaşamamıştı. Dünkü oylamada da 169 evet, 158 hayır ve 23 çekimser oy çıktı. Ancak bu turda evet oylarının hayırlardan fazla olması yeterli olduğundan, Zapatero güvenoyu aldı. Böylece, İspanya tarihinde ilk kez bir başbakan, ilk değil ikinci turda meclisten güvenoyu almış oldu.
İlk oylamada olduğu gibi dün de ana muhalefette bulunan 153 milletvekiline sahip Halk Partisi (PP), Katalonya’daki Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC), Demokrasi ve İlerici Birlik (UPYD) “hayır” oyu kullanırken, Katalonya’daki Yönelim ve Birlik Koalisyonu (CIU), Bask bölgesindeki Bask Milliyetçi Partisi (PNV), Birleşik Sol (IU), Kanarya Koalisyonu (CC), Galisya Milliyetçi Bloku (BNG) ve Navarra bölgesindeki Nafarro-Bai “çekimser” oy kullanmayı tercih etti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Gıdadan sonra ‘su krizi’ uyarısı

SONRAKİ HABER

Rusya’dan sınır uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...