12 Nisan 2008 00:00

Bölge’de savaş manzaraları

Tunceli’nin Nazimiye İlçesi kırsalı Dokuzkayalar mevkiinde önceki gün çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve PKK’lilere ait olduğu belirtilen 11 cenazeden 7’sinin Tunceli Devlet Hastanesi’ne getirildiği bildirildi.

Paylaş

Tunceli’nin Nazimiye İlçesi kırsalı Dokuzkayalar mevkiinde önceki gün çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve PKK’lilere ait olduğu belirtilen 11 cenazeden 7’sinin Tunceli Devlet Hastanesi’ne getirildiği bildirildi.
Hastanede yoğun güvenlik önlemi alındı. Hastaneye getirilen cenaze sayısına ilişkin net bir bilgi verilmezken, hastane kaynakları şu ana kadar 7 cenazenin getirildiğini ve bir de yaralı kadın PKK’linin tedavi altına alındığını söyledi. Tunceli Devlet Hastanesi etrafında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, acil ve ağır hastalar dışında kimsenin hastaneye girmesine izin verilmiyor.
Tunceli Valiliği ile Genelkurmay Başkanlığı ise çatışmada 11 PKK’linin yaşamını yitirdiğini, bir kadın PKK’linin de yaralı olarak yakalandığını duyurmuştu.
Çatışma sonrası 3 köy ablukada
Öte yandan Siirt’in Aydınlar (Tillo) İlçesi’nde çıkan sıcak çatışmadan dolayı, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı askerlerin Şüşan, Nergizi ve Taxik köylerini ablukaya alarak, köylüleri tehdit ettiği iddia edilirken,çatışmadan dolayı ilçeye giriş çıkışların yasaklandığı bildirildi.
Hayvanlar da nasibini aldı
Şüşan Köyü sakinleri, “Dün akşam (önceki akşam) askerler köye gelip hayvanlarımızı taradılar ve ‘hayvanlarınızı dışarı çıkarırsanız hepsini öldürürüz, sizi de öldürürüz’ dediler. Askerler halen köylerimizi sarmış durumdadırlar. “ dedi. Köylüler, İHD Siirt Şubesi’ne başvuracaklarını belirtti.
Siverek’te ‘geçici güvenlik’
Genelkurmay Başkanlığı da, Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’ndeki bazı bölgelerin ‘geçici güvenlik bölgesi’ ilan edildiğini ve 14-30 Nisan tarihleri arasında giriş yasağı uygulanacağını bildirdi. (HABER MERKEZİ)

Tunceli’de operasyon ve çatışmalara tepki

Tunceli’de bulunan çok sayıda kitle örgütü ve siyasi parti, bölgedeki operasyonların derhal son bulmasını istedi.
Tunceli kırsalında süren operasyon ve çatışmaları protesto etmek amacıyla dün kalabalık bir grup, Sanat Sokağı’nda bir araya geldi. Siyah pankart üzerine yerleştirilmiş yedi karanfilin taşındığı açıklamaya DTP, EMEP, ESP, DHP, Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği, KESK ve çeşitli kitle örgütü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“ Katiller halka hesap verecek”, “Operasyonlar durdurulsun” sloganlarının atıldığı açıklamada, DTP İl Başkanı Murat Polat, Tunceli kırsalında yaşamını yitiren PKK’lilerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunanarak , “Şiddet ve silahla bu sorun çözülmez. Tek çözüm var o da Kürtlerin siyasi ve kültürel haklarının kabul görmesidir” diye konuştu. EMEK Partisi İl Başkanı Hüseyin Tunç da, “operasyonlar durdurulmalı, barışın önü açılmalı” dedi.
ÖNCEKİ HABER

Kitle örgütlerinden Başbakan’a tepki

SONRAKİ HABER

Newroz’da 4. ölüm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...