12 Nisan 2008 00:00

Kitle örgütlerinden Başbakan’a tepki

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Diyarbakır Barosu ve Tunceli’deki kitle örgütleri, Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu’na karşı takındığı tutumu eleştirdiler.

Paylaş

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Diyarbakır Barosu ve Tunceli’deki kitle örgütleri, Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu’na karşı takındığı tutumu eleştirdiler.
TİHV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Önen, Erdoğan’ın “yalan konuşuyorsun” dediği Sezgin Tanrıkulu’nun aynı zamanda TİHV’in Kurucular Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Temsilcisi olduğunu belirterek, Tanrıkulu’nun insan haklarına saygının geliştirilip güçlendirilmesi yönündeki çalışmalarının uluslararası düzeyde de takdirle karşılandığını söyledi. Başbakan’ın söz konusu tutum ve ifadeleri kaygı verici olduğunu ifade eden Önen, “Kamu gücünü kullananların ve siyasetçilerin konumları bakımından eleştiriye daha açık ve tahammüllü olmaları demokrasilerin doğası gereğidir ve söz konusu kişilerin eleştiriler karşısından geliştirdikleri üslup da demokrasi kültürünün ve düzeyinin bir göstergesidir” dedi.
‘Tehlikeli buluyoruz’
Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu ve bölge baroları adına yapılan açıklamada Başbakan’ın üslubunun tehlikeli olduğu belirtildi. TCK 301. madde ve düşünce özgürlüğünün tartışıldığı günlerde en küçük aykırı fikre bile böyle büyük bir tahammülsüzlük sergilenmiş olmasına dikkat çekilen açıklamada, Kürt sorunu gibi siyasal, kültürel bir çok boyutu olan bir meselenin sadece ekonomik temelleri olan bir sorun olarak görülmesinin ise Başbakan’ın sergilediği üsluptan çok daha tehlikeli sonuçlar doğurabilecek bir anlayış olduğunun altı çizildi.
Tunceli’de yapılan açıklamada konuşan Tunceli Barosu Başkanı Av. Özgür Ulaş Kaplan ise “Başbakan’ın kullandığı üslup kabul edilemez” dedi. Açıklamaya EMEP İl Başkanı Hüseyin Tunç, DTP İl Başkanı Murat Polat ve çok sayıda sendika ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ROJEV

SONRAKİ HABER

Bölge’de savaş manzaraları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa