12 Nisan 2008 00:00

Davutpaşa faciası devletin suçu

Davutpaşa’da yüzlerce ailenin yüreğine kor düşüren patlama sonrası hazırlanan bilirkişi raporunda; Büyükşehir Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi, Çalışma Bakanlığı ile elektrik kurumu suçlu bulundu.

Paylaş

Davutpaşa’da yüzlerce ailenin yüreğine kor düşüren patlama sonrası hazırlanan bilirkişi raporunda; Büyükşehir Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi, Çalışma Bakanlığı ile elektrik kurumu suçlu bulundu. Rapor üzerindeki incelemesini tamamlayan Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, patlamanın olduğu işyeriyle ilgili denetimlerden sorumlu olan kişilerin isimlerinin ve görevlerinin bildirilmesini istedi.
Denetimsizlik, ihmal Davutpaşa’da 21 cana mal olmuş, 116 kişi yaralanmıştı. Patlamanın ardından kayıt dışı çalışma ve denetimsizlik bir kez daha tartışma konusu olmuştu.
Savcılık harekete geçti
İstanbul Davutpaşa’da 31 Ocak’ta 21 kişinin ölümü 116 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamayla ilgili olarak oluşturulan 5 kişilik bilirkişi heyetinin hazırladığı rapor üzerine savcılık harekete geçti.
Raporda, İstabul Büyükşehir Belediyesi, Zeytinburnu Belediyesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ile elektrik kurumu suçlu bulundu. Bilirkişi raporunda, belediyeler ve diğer kurumlarda görevli kişilerinin yasayla verilen denetim görevlerini yapmadıkları ve ihmal ettikleri yer aldı.
Rapor üzerindeki incelemesini tamamlayan Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, raporda suçlanan belediyeler ve kurumlara birer yazı göndererek, patlamanın olduğu işyeriyle ilgili denetimlerden sorumlu olan kişilerin isimlerinin ve görevlerinin bildirilmesini istedi.
İfade alınacak
Belediyeler ve kurumların bu yazıya verecekleri cevaptan sonra söz konusu kişilerin ifadeleri alınacak.
Bu arada, bilirkişi raporunda patlamada hayatını kaybeden maytap atölyesinin sahibi Selçuk Başlar’ın da suçlu olduğu belirtiliyor. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Nasıl gözaltına alındığı bile muamma

SONRAKİ HABER

ROJEV

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...