12 Nisan 2008 00:00

Nasıl gözaltına alındığı bile muamma

Akdeniz Üniversitesi’nde öğrencilerin üzerine ateş açan Ömer Ulusoy önceki gece Antalya’da gözaltına alındı.

Paylaş

Akdeniz Üniversitesi’nde öğrencilerin üzerine ateş açan Ömer Ulusoy önceki gece Antalya’da gözaltına alındı. MHP başta olmak üzere ilişkileri bilinmesine ve belirgin özellikleri bulunmasına rağmen pazar gününden önceki geceye kadar yakalanamayan saldırganın başına ‘ödül’ bile koyuldu. Buna rağmen önceki gece gözaltına alınan saldırgan ‘yakalandı mı’, ‘teslim mi oldu’ o bile belli değil.
Emniyetin “yakalayan polise 10 maaş ödül” koyduğu provokatör, önceki gece yakalandı. Sakalını kestiği, kılıç dövmesine ise dokunmadığı görülen Ulusoy için MHP’liler “Teslim oldu” derken, vali “Yakalandı” açıklaması yaptı. Ancak vali saldırganın nasıl yakalandığına ilişkin ‘teknik bilgi’ olduğu gerekçesiyle açıklama yapamayacağını ileri sürdü.
Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Kampüsü’nde pazar günü, kameraların önünde öğrencilere tabancayla ateş açan 34 yaşındaki Ömer Ulusoy, olaydan 100 saat sonra kent merkezinde gözaltına alındı. Antalya’nın şehir merkezindeki en işlek yerlerden Şarampol Caddesi’nde önceki gece saat 22.30 sıralarında polis ekiplerince gözaltına alındığı bildirilen Ulusoy, önce Şarampol Polis Merkezi’ne götürüldü, ardından Çallı semtindeki Terörle Mücadele Şubesi’nde sorguya alındı.
Ulusoy, saat 00.10 sıralarında çıkartılarak doktor kontrolü için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Üzerinde mavi renkli eşofmanı olduğu görülen zanlı Ulusoy’un alnındaki kılıç dövmesini sildirmediği, sakalını kestiği, bıyığına dokunmadığı görüldü. Hastaneye girerken “Vatan sağ olsun” diye bağıran Ulusoy, gazetecilerin “Pişman mısın” sorusuna “Pişman olacak bir şey yapmadım” diye yanıt verdi.
Teslim oldu iddiası
DHA muhabiri, kendisini telefonla arayan MHP’li eski bir yöneticinin, “teslim oldu” dediğini iddia etti. Muhabir, eski yöneticinin “Önce Uncalı semtindeki İl Emniyet Müdürlüğü binasına gitti. Orada ışıklar sönük olduğu için emniyeti kapalı zannetmiş, geri döndü. Daha sonra Şarampol Polis Merkezi’ne geçti. Şu an orada” dediğini kaydetti. Bu bilgiden kısa süre sonra ise Ulusoy’un gözaltına alındığı emniyet yetkililerince doğrulandı.
Vali: Evde gözaltına alındı
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Ömer Ulusoy’un, sorgusunun devam ettiğini kaydetti.
Vali Yüksel, Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan ve Terörle Mücadeleden Sorumlu Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Büyükkırlı ile birlikte dün bir basın toplantısı düzenledi. Vali Yüksel, Ömer Ulusoy’un gece 23.15 sıralarında Şarampol bölgesindeki Beş Şehitler Parkı civarında yakalandığını söyledi. Zanlının eşofman giydiğini ve görüntülere yansıyan sakalının kesilmiş olduğunu ifade eden Vali Yüksel, “Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Şarampol bölgesinde yürütülen yoğun çalışmalar sonucu bir tabancayla yakalanan Ömer Ulusoy’un sorgusu çok yönlü devam ediyor. Ömer Ulusoy’un üniversiteye nasıl gittiği, neden gittiği, kimler tarafından yönlendirildiği ve varsa bağlantılarının araştırılması çok yönlü sürdürülecektir” dedi.
Emniyet açıklaması
Ömer Ulusoy’un üzerinde 9 milimetre çapında 14’lü tabir edilen Browning marka bir tabanca ve bu tabancaya ait boş şarjör ele geçirildiği bildirilen emniyet bilgi notunda, “Şahısla yapılan ön mülakat neticesi tabancaya ait mermileri bir çöp konteynerine attığını bildirmesi üzerine, gösterdiği yerdeki çöp konteynerinde yapılan aramada da 9 milimetre çapında MKE yapımı 4 mermi ele geçirilmiştir” denildi.
Bu arada Ömer Ulusoy’un yakalanmasının ardından soruşturmaya ilişkin, gizlilik kararı alındı. (Antalya/EVRENSEL)

‘Ne aşkı ben evliyim’

Akdeniz Üniversitesi’ndeki saldırının ardından, önceki gün saldırıların aşk yüzünden yaşandığı öne sürülmüştü. Aşk iddialarının kahramanlarından biri haline getirilen MHP’li Tahir Deniz Uysal, “Ben evliyim ne aşkı?” diyerek iddialara tepki gösterdi. Uysal, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencisi eşi Ayşegül Uysal’la evlilik cüzdanlarını göstererek iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

YÖK’ün çözümü kendi gibi

‘80 askeri darbesinin ürünü olan ve yasakçılığıyla tanınan Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) üniversitelerde yaşanan olaylara ilişkin ‘çözümü’ güvenlik oldu. Akdeniz Üniversitesi’nde yaşanan olaylara ilişkin YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, “Bundan sonra bu gibi olaylar başka yerlerde de tekrar edebilir. Üniversiteleri bu tip olaylardan koruyacak bir dizi önlem üzerinde çalışıyoruz. Yakında duyacaklar. Üniversitedeki özel güvenliğin yetiştirilmesi, eğitimden geçmesi, bu tip olaylara hazır hale gelmesi... Bundan sonra bu gibi olaylar başka yerlerde de tekrar edebilir. Bunun için önlem alacağız” dedi.

‘Aklanma’ çabaları
MHP’yle ilişkisi tespit edilen provokatörlerin, öğrencilere silahlı saldırıda bulunmasının basına yansımasının ardından ‘milliyetçi’ partilerin kendilerini ‘aklama’ açıklamaları sürüyor.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Akdeniz Üniversitesi’ndeki silahlı saldırganın MHP’yle ilişkisi üzerine il ve ilçe teşkilatlarına gönderdiği genelgede, “tüm ülkücüleri siyasi tahrik, kışkırtma ve saldırılara karşı uyarırken, ülkücülerin kesinlikle sokağa çıkmayacağını” kaydetti.
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Akdeniz Üniversitesi’ndeki olaylara ilişkin “Dağlarda sıkışan PKK, şimdi de üniversitelerde bayatlamış olaylar üzerinden provokasyon tertip etmiştir” iddiasını ileri sürdü.
ÖNCEKİ HABER

Müdürümüzü geri verin!

SONRAKİ HABER

Davutpaşa faciası devletin suçu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...