13 Nisan 2008 00:00

Beşiktaş evinde yıkıldı

30. haftanın açılış maçında BJK İnönü Stadı’nda Gençlerbirliği OFTAŞ Spor’a 1-0 yenilerek şampiyonluk yarışından uzaklaşan Beşiktaş, bu sezon evinde oynadığı maçlarda deplasmanlara oranla daha fazla puan kaybetti.

Paylaş

30. haftanın açılış maçında BJK İnönü Stadı’nda Gençlerbirliği OFTAŞ Spor’a 1-0 yenilerek şampiyonluk yarışından uzaklaşan Beşiktaş, bu sezon evinde oynadığı maçlarda deplasmanlara oranla daha fazla puan kaybetti.
Siyah-beyazlılar, BJK İnönü Stadı’nda bu sezon 15 lig maçına çıkarken, bunların 9’unu kazandı, 3’ünü kaybetti, 3’ünde ise berabere kaldı. Evinde toplam 30 puan toplayan siyah-beyazlı ekip, deplasmanlarda ise 15 maçta 10 galibiyet, 1 beraberlik, 4 de yenilgi alarak 31 puan elde etti.
Beşiktaş, İnönü Stadı’nda oynadığı 15 lig maçında toplam 15 puan kaybederken, ligde ilk 5 sırada yer alan takımlar içinde evinde en çok puan kaybeden ekip olarak dikkati çekti.
Siyah-beyazlılar, evindeki 3 yenilgiden 2’sini de şampiyonluk yarışında mücadele ettiği Fenerbahçe ve Sivasspor’dan 2-1’lik skorlarla aldı.
Şampiyonluk mucizelere kaldı
Beşiktaş, İnönü Stadı’nda evinde oynadığı son 2 maçı da kaybederek, şampiyonluk umutlarını mucizelere bıraktı. Önce ligin 28. haftasında ezeli rakibi Fenerbahçe’ye evinde 2-1 yenilen Beşiktaş, bu hafta da Gençlerbirliği OFTAŞ Spor karşısında 1-0 yitirerek, şampiyonluktaki iddiasını büyük ölçüde yitirdi.
Beşiktaş bu sezon İnünü Stadı’nda oynadığı maçlarda, Kayserispor ve Belediyespor’la 0-0, Ç.Rizespor’la 1-1 berabere kalırken, Sivasspor ve Fenerbahçe’ye 2-1, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor’a ise 1-0 yenildi.
Futbolculara 2 gün izin
Gençlerbirliği OFTAŞ Spor’a 1-0 yenilerek şampiyonluk yarışında büyük bir yara alan Beşiktaş’ta, teknik direktör Ertuğrul Sağlam futbolcularına 2 günlük izin verdi. Siyah-beyazlı oyuncular, dünü ve bugünü izinli olarak geçirirken, ligin 31. haftasında deplasmanda Ç.Rizespor ile yapacakları karşılaşmanın hazırlıklarına yarın başlayacaklar. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe başkentte

SONRAKİ HABER

yaşlılık politikası ve ‘kök söktüren’ öneriler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...