13 Nisan 2008 00:00

Neden pişman olsunlar ki!

Akdeniz Üniversitesi’nde öğrencilere tabancayla ateş açan Ömer Ulusoy, kalabalıktan korktuğu için silahını çektiğini, amacının ‘öldürmek’ olduğunu ve pişman olmadığını söyledi.

Paylaş

Akdeniz Üniversitesi’nde öğrencilere tabancayla ateş açan Ömer Ulusoy, kalabalıktan korktuğu için silahını çektiğini, amacının ‘öldürmek’ olduğunu ve pişman olmadığını söyledi. Sağlık kontrolüne götürüldüğünde de “Vatan sağolsun” diye bağıran Ulusoy, gazetecilerin “Pişman mısın?” sorusuna “Ne pişman olacağım?” diye yanıt vermişti. Bu tür ülkücü saldıralar sonrasında gözaltına alınanlar hemen hepsi ‘vatan sağolsun’ diye başlayarak, ‘pişman olmadıklarını’ dile getiriyorlar. Hrant Dnik’in, Rahip Santaro’nun., Danıştay’ın ve daha pek çok davanın sanıkları aynı cümleleri kurmuşlardı haberciler karşısında ve tehditler savurmuşlardı.
‘Neden pişman olsunlar ki’
Benzer saldırıları yapanlar yaptıklarının ardından övünerek ve ‘büyük abi’lerini koruyarak ‘kahraman’ oluyorlar. Saldırgan ülkücü Ömer Ulusoy, da ilk ifadesinde ve söylediklerinde diğerlerinden farklı başlamadı söze ‘vatan sağolsun ve pişman değilim” dedikten sonra ifadesinde silahını öğrencileri öldürmek amacıyla ateşlediğini dile getirdi.
‘Rahatlıkla girdik’
Ulusoy, Terörle Mücadele Şubesi’ndeki sorgusunda, polisin sorularını sakin bir biçimde yanıtladı. Kendisini MHP’li ve ülkücü olarak nitelendirdiği öğrenilen Ömer Ulusoy, “MHP’ye gidip geliyordum, orada yatıp kalkıyordum” diye konuştu. Ulusoy, olay günü MHP İl Başkanlığı yakınlarındayken, kendisine üniversite kampusunda bir grup ülkücünün, kendilerinden kalabalık olan öğrencilerle karşı karşıya kaldığı bilgisinin ulaştığını söyledi. Ülkücülerden oluşan kalabalık bir grubun üniversiteye gittiğini gördüğünü söyleyen Ulusoy, kendisinin de bu gruba katılarak üniversite kampüsüna yöneldiğini belirtti. Ulusoy, kampüse ana kapıdan, 25-30 kişilik bir grupla girdiklerini ve kendilerine herhangi bir şey sorulmadığını anlattı.
‘Öldürmek için ateş ettim’
Olay sırasında kullandığı ruhsatsız silahın, uzun süredir kendisinde olduğunu kaydeden Ulusoy’un, “Karşı grubun kalabalıklığından korktuk. Silahı kullandım. Öldürmek için ateş ettim. Pişman değilim” dediği öğrenildi.
Ulusoy, olaydan sonra, kampüsten çıkarak Kemer Yolu üzerindeki Boğa Çayı mevkiindeki sazlıkların arasına saklandığını ve burada iki gün kaldığını, ardından yakın bölgedeki bir tepeye yerleşerek üç gün de bu bölgede açık arazide barındığını anlattı. (Antalya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

KİRVEME MEKTUPLAR

SONRAKİ HABER

Dünyaya barış mesajı verecekti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...