14 Nisan 2008 00:00

Anormal ve ölü doğumlar artacak

Daha önce görülmeyen 500 farklı toksin maddenin çocuklarımızı zehirlediği ortaya çıktı.

Paylaş

Daha önce görülmeyen 500 farklı toksin maddenin çocuklarımızı zehirlediği ortaya çıktı. Çocukları anne karnında zehirlemeye başlayan plastik oyuncaklar, laminant parkeler, kimyasallar yüzünden gelecekte anormal ve ölü doğumların artması bekleniyor.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emre Atabek, dedelerimiz ve anneannelerimizde görülmeyen 500 farklı toksin maddenin çocukları zehirlediğini söyledi. Çocukların anne karnında çevresel faktörlerden etkilenmeye başladığını kaydeden Atabek, bu durumun çocukların hormonal gelişimlerini, sağlıklı büyümelerini olumsuz etkilediğini belirtti. Çocukları doğrudan etkileyen çok sayıda faktör bulunduğuna dikkat çeken Atabek, “Dedelerimiz ve anneannelerimizde görülmeyen 500 farklı toksin madde çocukları zehirliyor. Bu maddeler doğrudan beyni etkiliyor. Günümüzdeki çocukların aşırı hareketliliği, sakin sakin oyuncak oynayamamaları, onun zeki olduğunu değil zehirlendiğini gösteriyor. Bu zehirli maddeleri vücuttan atacak enzimler halen bilinmiyor” diye konuştu.
Hormonlu gıdalar çocukların sağlığını tehdit ediyor
Çocukların ağızdan, yetişkinlerin burundan soluk alıp verdiklerini, burun kıllarının dışarıdan gelen zararlı maddelerin yüzde 90’ını emdiğini kaydeden Atabek, “Çocuklar ağızdan soluk aldığı için maddelerin tamamı vücuda girer. Bu yüzden çocukların vücuduna giren zararlı madde oldukça yoğun” dedi. Kurşun, cıva, elektronik, plastik ve tekstilde kullanılan kimyasallar, böcek ilaçları, zirai ilaçlardan yayılan toksin maddelerin su, gıda ve solunumla vücuda alındığını vurgulayan Doç. Dr. Atabek, hormonlu yiyecekler nedeniyle çocukların zehirlendiğine, sağlıklarının da tehdit altında olduğuna dikkat çekti. “Çocukları anne karnından zehirlemeye başlayan plastik oyuncaklar, laminant parkeler, kimyasallar yüzünden gelecekte anormal ve ölü doğumlar artacak” diyen Doç. Dr. Atabek, sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle laminant parkeler ciddi tehlike oluşturuyor. Laminant parkeler, çöplerin preslenmesiyle yapılıyor. Bunlar yapıştırılırken kullanılan kimyasallar, boyu kısa olduğu için yere yakın olan çocukları doğrudan zehirliyor.” (TOPLUM-YAŞAM)
ÖNCEKİ HABER

Alerji en çok çocukları etkiliyor

SONRAKİ HABER

EKONOMİ ve POLİTİKA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...