14 Nisan 2008 00:00

Galatasaray zirveyi bırakmıyor

Galatasaray, Turkcell Süper Lig’in 30. haftasında Trabzonspor’u 1-0 yenerek puanını 67’ye yükseltti.

Paylaş

Galatasaray, Turkcell Süper Lig’in 30. haftasında Trabzonspor’u 1-0 yenerek puanını 67’ye yükseltti. Şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı’nda ağırladığı Trabzonspor’u 50. dakikada Arda’nın attığı golle geçti.
Maça iyi başlayan Galatasaray, özellikle kanatlardan rakip kalede gol aradı. Trabzonspor kalesinde üst üste pozisyonlar yakalayan sarı-kırmızılı ekip, Ümit Karan ve Hakan Şükür ile net fırsatları değerlendiremedi.
Galatasaray karşısında savunma ağırlıklı bir futbol oynayan Trabzonspor ise, uzun toplarla kontratağa yönelirken, sarı-kırmızılı kalede tehlike yaratmakta zorlandı. Bordo-mavililer ilk yarının son dakikalarında önemli fırsatlar yakaladı ancak Umut son vuruşları istediği gibi yapamayınca devre golsüz eşitlikle sona erdi.
İkinci yarıya da istekli başlayan Galatasaray, 50. dakikada Arda’nın ayağından bulduğu golle karşılaşmada 1-0 öne geçti. Sarı-kırmızılı ekip golden sonra daha dengeli oynamaya başlarken, Trabzonspor eşitliği sağlamak için Galatasaray kalesine daha fazla gitmeye başladı. Bordo-mavililerin Umut’un ayağından bulduğu gol ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmazken, bu pozisyonda verilen karara bordo-mavililer tepki gösterdi. Kalan dakikalarda iki takım da girdikleri pozisyonlardan sonuç alamayınca mücadele Galatasaray’ın 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.
Güler: Hak ettik
Galatasaray Teknik Sorumlusu Cevat Güler, maç sonrası antrenörler Burak Dilmen ve Nezih Ali Boloğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmanın başında golü bulup rahatlamak istediklerini belirterek, “Ancak ilk yarıda pozisyonlara girmemize rağmen golü bulamadık. İkinci devrede golü bulduk. Golden sonra baskı yedik ama oyunun bütününe bakıldığında maçı kazanmayı hak eden bizdik” diye konuştu.
Yanal: Kriter oldu
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Galatasaray karşısında oyuncuların ortaya koyduğu performansın, gelecek sezon için belirleyici bir ölçüt olduğunu söyledi. Yanal, “Trabzonspor takımıyla ilgili yapılanma söz konusu, özellikle ofansif yönü eksik ve oyunun iki yönünü oynayabilecek futbolcuların takviyesiyle, kısıtlı kadrodan inşallah kurtulacağız” diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)

Polat’tan taraftara teşekkür

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, “Taraftarımız bizimle beraber olursa 2 kupayı da kaldıracağımıza inanıyorum” dedi. Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Trabzon maçının ardından yaptığı açıklamada, bordo-mavili ekip karşısında taraftarlarının takıma verdiği destekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
İstedikleri taraftarın bu maçta Ali Sami Yen’de olduğunu belirten Polat, “Seyircimizin tekrar bizimle olması beni çok mutlu etti. Hep istediğimiz, arzu ettiğimiz taraftar bugün burada gördüğümüzdü. Çok coşkuluydular. Bu galibiyette büyük destekleri oldu. Takım olağanüstü mücadele etti. İyi futbol oynadık, çok gol kaçırdık. Yolumuza devam ediyoruz. Seyircinin coşkusu takımı ateşledi. Güzel bir hava vardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçında 60 bin taraftarımızın Olimpiyat Stadı’nda olmasını istiyoruz. Çarşamba günü de kupa maçı var. Taraftarımız bizimle beraber olursa 2 kupayı da kaldıracağımıza inanıyorum” diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Kayseri’de Sivas güldü

SONRAKİ HABER

Desperado cnbc-e 22.00

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...