14 Nisan 2008 00:00

Yörsan’da direniş Susurluk’ta bayram var

Susurluk’ta bir araya gelen kitle örgütleri ve partiler, emekçilere yönelik saldırılara karşı 1 Mayıs’ı Susurluk’ta kutlama kararı aldılar.

Paylaş

Susurluk’ta bir araya gelen kitle örgütleri ve partiler, emekçilere yönelik saldırılara karşı 1 Mayıs’ı Susurluk’ta kutlama kararı aldılar. Eğitim Sen ve Şeker-İş Sendikası temsilciliklerinde iki toplantı yapan Tek Gıda-İş, Şeker-İş, Eğitim Sen, BES, Tüm Bel-Sen, Belediye-İş , EMEP, ÖDP ve CHP, işçi sınıfı ve emekçilere yönelik çok yönlü saldırılara karşı yerellerden de tepkilerin örgütlenmesi gerektiğinden hareketle, Susurluk’ta da 1 Mayıs’ın kutlanmasına karar verdiler.
Dört ayı aşkın süredir direnişte olan Yörsan işçilerinin, fabrikaları özelleştirme kapsamında olan şeker işçilerinin, ithalat ve girdi maliyetleri politikalarıyla yok edilmek istenen üretici köylünün ve de SSGSS yasalarıyla tüm emekçilerin geleceğini hedefe koyan emperyalist ve işbirlikçi politikaların uygulayıcısı merkezlere karşı, 1 Mayıs’ın ruhuna uygun bir karşı koyuşu, birlik, mücadele ve dayanışma duygularını geliştirmek için tertip komitesi oluşturularak çalışmalara başlandı.
En kitlesel katılımın gerçekleşebilmesi için afiş, bildiri, el ilanı, ses araçlarıyla duyurular; köy ve kahvehane ziyaretleri yapılması kararları alındı. İlk defa 1 Mayıs’a katılacak olan direnişteki Yörsan işçileri, eş ve çocuklarıyla alanda olma kararı aldılar.
Yıllardır istenmesine rağmen Susurluk’ta gerçekleştirilemeyen 1 Mayıs İşçi Bayramı, Yörsan işçilerinin mücadele dolu direnişlerinden alınan cesaret ve önderlikleri sayesinde bu yıl kutlanacak; gerçek anlamda birlik, dayanışma ve mücadelenin göstergesi olacak. (Susurluk/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

KENTTEN GELEN

SONRAKİ HABER

‘Halk İnisiyatifi’nin model olmasını istiyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa