14 Nisan 2008 00:00

Malatya katliamı davasında 5. duruşma bugün

Malatya Zirve Yayınevi’nde, biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesinin 5. duruşması bugün görülecek. Duruşmaya aynı mahkeme heyeti ile devam edilecek.

Paylaş

Malatya Zirve Yayınevi’nde, biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürülmesinin 5. duruşması bugün görülecek. Duruşmaya aynı mahkeme heyeti ile devam edilecek.
Davanın 4. duruşmasında mağdur avukatlarının yaptıkları reddi hakim talebi, Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildiği için duruşmaya aynı mahkeme heyeti devam edecek. Mahkeme heyetinin değişmesi talepleri kabul edilmeyen müdahil avukatlarının nasıl bir tutum içerisinde olacakları ise merak konusu.
Önceki duruşmalarda tutuksuz yargılanan sanıklar Kürşat Kocadağ ile Mehmet Gökçe’nin yanı sıra tutuklu sanık Hamit Çeker dinlenmişti. Bu duruşmada tutuklu sanıklardan Cuma Özdemir ile Salih Gürler’in dinlenmesi bekleniyor. Olayın kilit ismi Emre Günaydın’a ise bu duruşmada da sıra gelmesi beklenmiyor.
25 Şubat tarihinde görülen duruşmada mağdur avukatları mahkemenin teknik cihazlarla görüntülü ve sesli kayıt altına alınmasının yanı sıra bir çok talepte bulunmuşlardı. Mahkeme heyeti bu talepleri görüşerek, sadece yer gösterme görüntülerinin avukatlara verilmesine, diğer taleplerin ise reddine kadar verdi. Bunun üzerine avukatlar, reddi hakim talebinde bulunmuşlardı. (Malatya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bu nasıl öğretim görevlisi?

SONRAKİ HABER

Barış ‘Türkiye’den çıkamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...