14 Nisan 2008 00:00

Öldükten sonra sigortası yapıldı

Uçar İnşaat’ta kalıpçı olarak çalışan Şükrü Akgün, inşaattan düşerek yaşamını yitirdi.

Paylaş

Uçar İnşaat’ta kalıpçı olarak çalışan Şükrü Akgün, inşaattan düşerek yaşamını yitirdi. Akgün’ün 10 yıl çalışmasının karşılığında sadece 500 gün sigortası yatırılmıştı. Onlarca metre yükseklikte ölüm ile burun buruna çalışan inşaat işçilerinden biriydi Şükrü Akgün (33). Malatya Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
Yılın 9 ayı çalışan Akgün’ün 10 yıl çalışmasının karşılığı sadece 500 gün sigortası yatırıldı. Birçok işte çalıştı. İşe başladığının 2. günü Akgül, 18 Nisan’da inşaattan düştü. Araştırma hastanesinde yoğun bakım ünitesinde 3 Nisan’a kadar verdiği yaşam savaşını kaybetti. Akgül,çalıştığında sigortası yatırılmamıştı. Kaza geçirdikten 3 gün sonra sigortası 3 gün yatırıldı. Kayıt dışı, yaşam güvencesi olmadan çalıştığı işte yaşamını yitiren Akgün’ün geride bıraktığı eşi Meral Akgün ikinci çocuğuna hamile.
Eşi öldü, 2.5 aylık hamile
Meral Akgün (33) “Ne yapabilirim ki bundan sonra?” diyerek sözlerine başlıyor. Geride bıraktığı eşi, 8 aylık kızları Sude ve daha doğmamış çocuklarının hiçbir sosyal güvenceleri yok. Meral Akgül, “Eşimle 150 milyona kirada oturuyordum. Kar, yağmur yağdığında çalışmıyordu. Onun dışında çalışıyordu. 2.5 aylık hamileyim ikinci çocuğuma. Doğuracağım çocuğumu. Eşim o kadar çalışıyordu sigortasını yatırmıyorlardı” diyor yaşlı gözlerle.
Anne Besey Akgün, oğlunun hiçbir hastalığı olmadığını söylüyor. Anne Akgün, “Oğlumun gençliğinden ben vazgeçemem. İşveren, oğlum hayatını kaybediyor gidiyor, 3 günlük sigortasını yapıyor. Böyle şey olur mu? Kaza oluyor 3 gün sonra sigortalı gösteriyorlar. Sonuna kadar davacıyım” diye konuştu.
İnşaat devam diyor
Şükrü Akgün’ün akrabası Veysel Akgün, “5 arkadaşıyla birlikte çalışıyorlarmış. Bizimki yukarıdaymış. Diğer arkadaşı tahta parçalarını aşağıdan almak için islim damına inmeye çalışırken düşmüş. Sağ taraftan beyin kanaması geçirdi. Beydağı Devlet Hastanesi’nden araştırma hastanesine sevk ettiler. 18 Mart’ta kaza oldu. 3 Nisan’da hayatını kaybetti. 10 yıldır bu işi yapıyordu. Askere gitmeden önce işe başladı. 500 gün sigortası yatmıştı. Öldüğü zaman sigortası yapılmamıştı. Kaza olduktan 3 gün sonra sigortası yatırıldı. Patronları işe başlamadan önce sigortalarının yatırılacağını söylemiş ama göstermemişler” şeklinde konuşuyor.
Malatya’da sadece yeğeninin ölümünde değil genel anlamda bir ihmal olduğunu ifade eden Veysel Akgün, devletin caydırıcı önlemler alması gerektiğini söyledi. (Malatya/EVRENSEL)
Derya Karaçoban/Çağdaş Aslan
ÖNCEKİ HABER

Acılarının faillerini istediler

SONRAKİ HABER

Bu nasıl öğretim görevlisi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...