14 Nisan 2008 00:00

Erdoğan Baykal gerginliği
artıyor

İzmir’den “Sen Baykal’la CHP ile uzlaşmayı bırak, T.C. Anayasası ile Atatürk’le uzlaş” diye seslenen Baykal’a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Artık Atatürk’ün arkasına saklanıp siyaset yapmayı bırakmalısın” yanıtını verdi.

Paylaş

İzmir’den “Sen Baykal’la CHP ile uzlaşmayı bırak, T.C. Anayasası ile Atatürk’le uzlaş” diye seslenen Baykal’a, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Artık Atatürk’ün arkasına saklanıp siyaset yapmayı bırakmalısın” yanıtını verdi.
AKP Genel Merkez Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi’nde konuşan Erdoğan, Baykal’ı eleştirdi. Demokratik siyasi hayatın temel unsurlarından biri olan ana muhalefet partisine iyi bakılmasını isteyen Erdoğan, “Bu ülkede, ‘Laikliği millet oyuyla getirmedik’ diyen bir Baykal var. ‘Cumhuriyeti de devleti de demokrasiyi de CHP kurdu’ diyen Baykal var. Ey Baykal, şecaat arz ederken sirkatini söylüyorsun. Devletin partisi olmaz, milletin partisi olur. Millet, her şeyin başıdır, merkezidir, temelidir. Baykal, millete güvenmediğini, millete rağmen siyaset yaptığını bir kez daha ortaya koymaktadır, itiraf etmektedir. Milletimizin laiklikle bir problemi yok. Baykal’ın dayatmacı anlayışıyla problemi var” diye konuştu.
‘Oylama ihtiyacı yok’
Milletin, Cumhuriyeti her dönem aynı samimiyetle sahiplendiğini belirten Erdoğan, “Milletimiz laikliğe de demokrasiye de hukuk devleti anlayışına da sahip çıkmasını bilir. Türkiye’de laikliğin oylanmasına ihtiyaç yoktur. Baykal ve zihniyetinden başka, milletimizin laiklikten yana olduğu konusunda kimsenin şüphesi yoktur. Baykal, artık Atatürk’ün arkasına saklanıp siyaset yapmayı bırakmalısın” dedi.
Tek millet vurgusu
“Biz kaç kişiyiz?” diye hiçbir zaman sormadıklarını belirten Erdoğan, “Hiçbir zaman böyle marjinal böyle ayrımcı bir soru sormayız. Zira biz 70 milyonuz. ‘Biz 70 milyonuz’ diyemeyenlerin siyaset tarzlarıyla aynı siyaseti yapmıyoruz. Çünkü tek bir millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet diyerek çıktık bu yola. Bu vatan, bu ülke, bu bayrak, bu devlet bizim, hepimizin” diyerek milliyetçiliğe yöneldi. Erdoğan “Bizde etnik milliyetçilik yok. Türkiye vatandaşı olan herkes canımızdır, biz onların hizmetkarıyız” diyerek kendisini ve partisini savundu.
Cumhuriyet’in hiçbir değerini, diğeriyle kıyaslayan bir anlayış içinde olmadıklarını savunan Erdoğan, “Türkiye’yi kutuplaştırarak insanları yeniden etraflarında toplayabileceklerini, güç kazanacaklarını zannediyorlar. Onların güreştiği siyaset minderinden Türkiye çok çekti” dedi. (HABER MERKEZİ)

Erdoğan Katar’a gitti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük resmi ziyarette bulunmak üzere, özel uçak ANA ile Katar’a gitti. Erdoğan’a, eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Başbakanlık Başdanışmanı Ahmet Davutoğlu, bazı milletvekilleri, iş adamları ve bürokratlar eşlik ediyor.
Erdoğan, Katar’a hareketinden önce yaptığı açıklamada, ‘8. Doha Demokrasi Kalkınma ve Serbest Ticaret Forumu’nun açılış oturumuna katılarak bir konuşma yapacağını ifade etti. Ziyaret çerçevesinde, Katar Emiri, Başbakan ve Dışişleri Bakanı, Başbakan Yardımcısı, Enerji ve Sanayi Bakanı ile görüşmelerde bulunacağını ifade eden Erdoğan, Türkiye-Katar ilişkilerinin özellikle son dönemde bütün alanlarda önemli bir ivme kazandığını vurguladı.
ÖNCEKİ HABER

Çiçek’ten ‘torpil’ açıklaması

SONRAKİ HABER

İran’da patlama: 11 ölü 191 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...