15 Nisan 2008 00:00

Orhan Asena Tiyatro Festivali başlıyor

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nun (DDT) Diyarbakırlı tiyatro adamı Orhan Asena anısına adadığı ve bu yıl 15-30 Nisan tarihleri arasında altıncısını düzenlediği...

Paylaş

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nun (DDT) Diyarbakırlı tiyatro adamı Orhan Asena anısına adadığı ve bu yıl 15-30 Nisan tarihleri arasında altıncısını düzenlediği “6. Orhan Asena Tiyatro Festivali” bugün Ankara Devlet Tiyatrosu’nun “Bir Mahalle Ki” oyunuyla tiyatroseverleri selamlayacak.
Festivalde 9 tiyatro topluluğu toplam 15 temsille seçkin eserlerini Diyarbakırlı sanatseverlerle buluşturacak. Van Devlet Tiyotrosu “Akide Şekeri”, DDT “Yedi Kocalı Hürmüz” ile “Dünyanın Eski Zamanlarında”, tek kişilik gösterisiyle Sunay Akın, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Gözü Kara Alaturka”, İzmir Devlet Tiyatrosu “Bir Garip Orhan Veli”, Semaver Kumpanya “Memonun Önlenemez Yükselişi”, Semaver ve Kumpanya da “Semaver ve Kumpanya” oyunlarıyla tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. Tüm oyunlar DDT’nin Orhan Asena Sahnesi’nde izleyicilerle buluşacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Rojnivîska Dînekî’ Stockholm’deydi

SONRAKİ HABER

Üç Kuruşluk Opera Diyarbakır’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa