15 Nisan 2008 00:00

Konut işçileri bayramını kutladı

Genel-İş Ankara Konut İşçileri Şubesi, konut işçilerinin 11 Nisan 1970’de İş Yasası kapsamına alınmasının 38’inci yıldönümünü üyeleri ile kutladı.

Paylaş

Genel-İş Ankara Konut İşçileri Şubesi, konut işçilerinin 11 Nisan 1970’de İş Yasası kapsamına alınmasının 38’inci yıldönümünü üyeleri ile kutladı. Etkinlikte Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası’na (SSGSS) karşı mücadele çağrısı yapıldı.
11 Nisan 1970 tarihinde Genel-İş Sendikası Kurucu Başkanı Abdullah Baştürk’ün girişimleriyle İş Kanunu kapsamına alınan konut işçileri, o tarihten bu yana 11 Nisan’ı Konut İşçileri Bayramı olarak kutluyorlar. Genel-İş Ankara Konut İşçileri Şubesi’nin çağrısı ile önceki gün Çorum-Der Düğün Salonu’nda buluşan konut işçileri ve aileleri hep birlikte bayramlarını kutladılar.
DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Kani Beko, emeği savunanların çocuklarının geleceği için sokaklarda olduğunu belirterek konut işçilerini SSGSS’ye karşı mücadeleye çağırdı. Afyon’da 9 tarım işçisinin ölümüyle sonuçlanan kazayı hatırlatan Beko, “Ölümü göze alarak Urfa’dan kamyonun arkasında yola çıkmışlar. Ege’ye gelip sineklerin kurbağaların içerisinde üç ay çalışıp geri dönecekler. Bu arkadaşlarımızın 7 bin günü doldurup, 65 yaşında emekli olmaları mümkün mü?” dedi.
Konut İşçileri Şube Başkanı Hüseyin Kabaca, Ankara’da 17 bin konut işçisinin çalıştığını belirterek “Mücadelemize bir arkadaşımızı bile katsak Başbakan’ın dudağını uçuklatmaya yeter” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sağlık emekçileri taleplerinin arkasında

SONRAKİ HABER

Grevci TEGA işçileri ‘zafere kadar devam’ dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...