15 Nisan 2008 00:00

İşçi emeklileri SSGSS’ye karşı

İşçi Emeklileri Derneği’nin önceki gün düzenlenen Başkanlar Kurulu’nda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) tartışıldı.

Paylaş

İşçi Emeklileri Derneği’nin önceki gün düzenlenen Başkanlar Kurulu’nda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) tartışıldı. Başkanlar Kurulu’nda, tasarının yasalaşması halinde emeklilerin yaşam koşullarının daha da zorlaşacağı ifade edildi.
14 Mart’ın ardından tasarıda yapılacak değişiklikler ile ilgili hükümetin görüşlerini aldığı, ancak bunların dikkate alınmadığı ifade edilen sonuç bildirgesinde, emekli aylıklarındaki farklılıklar ve eşitsizlikler giderilmeden aylıkların artışına ortak bir hüküm getirilmesinin var olan eşitsizlikleri gidermeyeceğine dikkat çekildi.
SSGSS’nin hem sağlık primlerini artırdığına, hem de yeni ödeme getirdiğine dikkat çekilen sonuç bildirgesinde, işçi emeklilerinin katkı payları kapsamı dışında tutulması istendi.
Sosyal devlet tasfiye ediliyor
Başkanlar Kurulu toplantısını gazetemize değerlendiren İşçi Emeklileri Derneği Kartal Şube Başkanı Arif Yıldız, Emek Platformu’nun bileşenlerinden olduklarını ve alınan kararların arkasında olacaklarını ifade etti.
Vahşi kapitalizm
Sosyal devletin yok edilmesine karşı mücadelede her zaman yerlerini alacaklarını belirten Yıldız, sosyal devlet ilkesinin yok olması ile birlikte vahşi kapitalizmin her alana hakim olacağını sözlerine ekledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İnşaat işçileri yarı aç yarı tok yaşıyor

SONRAKİ HABER

Tariş’e grev kararı asıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...