15 Nisan 2008 00:00

Valilik önündeki açıklamaya 125 YTL ceza!

Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘zorunlu kurs’ uygulamalarını protesto etmek amacıyla valilik önünde basın açıklaması düzenleyen Eğitim Sen Çorum Şubesi üyeleri, ilginç bir ceza ile karşı karşıya kaldılar.

Paylaş

Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘zorunlu kurs’ uygulamalarını protesto etmek amacıyla valilik önünde basın açıklaması düzenleyen Eğitim Sen Çorum Şubesi üyeleri, ilginç bir ceza ile karşı karşıya kaldılar.
Eğitim Sen’in 24 Mart tarihinde Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasına dinleyici olarak katılan herkese 125 YTL para cezası verildi.
Eğitim Sen Şube Başkanı Halil Özbent, “Basın açıklamasını dinlemeyi Kabahatler Kanunu’na muhalefet olarak nitelendiren Çorum Emniyeti’nin ‘akıllı’ yetkilileri, en temel demokratik hak olan düşüncelerin özgürce söylenmesini engellemenin mutluluğuyla ne kadar övünseler azdır. Bizler, bu çağda basın açıklaması yapmayı kısıtlamayı, engellemeyi marifet sayanların demokrasi anlayışını ilkellik olarak görüyoruz. Sormak istiyoruz. Bizler kurslarla ilgili, eğitimle ilgili bir konuda açıklamayı Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapmayacağız da nerede yapacağız?” dedi.
Sendikal mücadele engellenmeye çalışılıyor
Ankara’da SSGSS Yasa Tasarısı’na karşı çıkan kamu emekçilerine coplarla saldırmayı maharet sayan zihniyetin Çorum’daki temsilcilerinin, Eğitim Sen’in mücadelesini engellemek için yeni bir uygulama başlattığını dile getiren Özbent, “Yıllardır ilimizde her türlü engelleme girişimlerine karşı sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi veriyoruz. Çalışmalarımızda karşılaştığımız pek çok baskıyı, engeli aşmak için büyük emekler harcıyoruz. Sendikal mücadelede şimdiye kadar akıl almaz birçok engelle karşılaştık, baskı gördük, cezaya çarptırıldık, yıldırılmaya çalışıldık” dedi.
Eğitim alanına yönelik sorunları yetkililere iletmek için basın açıklaması yapmanın, sendikanın olmazsa olmaz temel amaçlarından olduğunu söyleyen Özbent, Çorum Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nün bu demokratik hakkı engelleme çabası içerisine girmiş olduklarına dikkat çekti.
Basın açıklaması nasıl kabahat olur?
Kamuya hiçbir zarar verilmeyen, trafiğin kapatılmadığı, hiç kimsenin hakkının gasp edilmediği bir açıklamanın kabahat olmayacağını vurgulayan Özbent, demokratik bir hakkın kullanımı niteliğinde olan basın açıklamalarının izne tabi olmadığını belirterek, uygulamanın bu yönde olduğunun bilinen bir gerçek olmasına karşın niçin eğitimcilerin cezalandırılmak istendiğini sordu. (Çorum/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kene kabusu erken başladı

SONRAKİ HABER

İnşaat işçileri yarı aç yarı tok yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...